Popis
Výborné domáce žemle na domáci hamburger, tento recept si veľmi obľúbite a po inom nesiahnete. Najlepšie hamburgery sú práve z týchto žemlí.
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Múku si preosejeme do misky, v strede urobíme jamku, nalejeme tam teplé nie horúce mlieko, rozdrvíme droždie, dáme lyžičku cukru, opatrne premiešame vidličkou a necháme vykysnúť kvások. Potom pridáme soľ, vodu, jedno vajce, olej a vymiesime cesto. Necháme kysnúť aspoň 1 hodinu. Po vykysnutí dáme cesto na dosku, rozdelíme na 6 častí, z každej urobíme malý bochník a preložíme na plech vystretý papierom na pečenie. Necháme ešte 20 minút podkysnúť, pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom. Pečieme na 200°C 20 minút.