listok
Deni 

Porcií 4
Minút 90
Náročnosť Nízka

(4 / 5)
Videné: 6 868 x
Šošovicový prívarok

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Šošovicu premyjeme studenou vodou a namočíme ju aspoň na hodinu do studenej vody. Následne šošovicu uvaríme do mäkka. Po dovarení prebytočnú vodu zlejeme.

  • Krok 2.

    Následne olúpeme a nakrájame cibuľu, a opečieme ju na masti do zlatistá, zapražíme múkou, a zalejeme vodou. Do zmesi pridáme osot podľa chti cca 1-2 PL. Chvíľu povaríme a všetko to zmiešame s uvarenou šošovicou. Šošovicu potom môžme ešte ochutiť octom soľou a čierným korením a podľa potreby krátko povarím.

  • Krok 3.

    Šošovicu na kyslo podávame klasicky s uvareným párkom, volským okom alebo s chlebíkom.

  • Celý postup nájdeš SEM

Kuchár/ka

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept