Popis
Šošovicový prívarok na kyslo je také jednoduché a chutné jedlo pre každého.
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Šošovicu premyjeme studenou vodou a namočíme ju aspoň na hodinu do studenej vody. Následne šošovicu uvaríme do mäkka. Po dovarení prebytočnú vodu zlejeme.
-
Krok 2.
Následne olúpeme a nakrájame cibuľu, a opečieme ju na masti do zlatistá, zapražíme múkou, a zalejeme vodou. Do zmesi pridáme osot podľa chti cca 1-2 PL. Chvíľu povaríme a všetko to zmiešame s uvarenou šošovicou. Šošovicu potom môžme ešte ochutiť octom soľou a čierným korením a podľa potreby krátko povarím.
-
Krok 3.
Šošovicu na kyslo podávame klasicky s uvareným párkom, volským okom alebo s chlebíkom.