Dobrú chuť! Tento recept je ideálny pre milovníkov špenátu a syrových omáčok. Tento recept je vhodný aj so syrovou omáčkou, kyslou smotanou alebo aj bryndzov
Domáci a výborný recept na naše zelené halušky. Recept na špenátové halušky so syrovou omáčkou. Jednoduchá príprava a skvelý výsledok
Príprava špenátového cesta na halušky: Špenátový pretlak spolu s vodou rozmixujeme ponorným mixérom do hladka. Pridáme soľ, vajce a postupne vmiešame polohrubú múku, aby vzniklo tuhšie cesto vhodné na halušky.
Varenie halušiek: Cesto pretláčame cez haluškovač do vriacej osolenej vody. Halušky varíme, kým nevyplávajú na povrch (cca 2-3 minúty). Potom ich scedíme a prepláchneme studenou vodou.
Príprava syrovej omáčky: V menšom hrnci rozpustíme maslo a pridáme hladkú múku. Minútku múku opražíme, aby stratila surovú chuť. Postupne prilievame studené mlieko a miešame metličkou, aby sa nevytvorili hrudky. Varíme, kým omáčka mierne nezhustne (besamel). Dochutíme soľou, bielym korením a horčicou. Pridáme strúhaný eidam a čerstvý syr. Miešame, kým sa syry úplne nerozpustia a omáčka nebude hladká.
Servírovanie: Uvarené špenátové halušky prelejeme horúcou syrovou omáčkou. Podľa chuti môžeme posypať ešte trochou strúhaného syra alebo nasekanou petržlenovou vňaťou. Ja som pužila slaninové švakrky