Moja obľúbená cesnačka, trochu ina ako v reštike. Nerád varím podľa kuchárskych knižiek, tak gramáže volím podľa chuti.
Moja obľúbená cesnačka, trochu ina ako v reštike. Nerád varím podľa kuchárskych knižiek, tak gramáže volím podľa chuti.
Do hrnca vlejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu, pór a sušený tymián/rozmarín, a občas miešajte kym cibula s pórom nezmäkú. Pridajte cesnak a znížte oheň na minimum. Varíme domäkka asi 15 minút.
Nakrájajte zemiaky a pridajte ich do hrnca spolu s kuracím vývarom. Dochutíme soľou a korením podla chuti, dusíme 25 – 30 minút.
Jemne zohrejte smotanu, pridajte ju do hrnca, dobre premiešajte a potom rozšľahajte v mixéri, alebo použite tyčový mixér priamo v hrnci.
Nasekajte hojne petržlenovú, alebo zelerovú vňať a vsypte ju do hotovej polievky, v horúcej polievke vňaťka príjemne zmäkne a zachová krásnu zelenu farbu.
Chlieb nakrájajte na kocky a opečte na olivovom oleji na miernom ohni do hneda a do chrumkava, čím pomalšie ich budete piecť, tým chrumkavé zostanú v polievke.