Recept
Komentár kuchára
Moja obľúbená cesnačka, trochu ina ako v reštike. Nerád varím podľa kuchárskych knižiek, tak gramáže volím podľa chuti.
Popis
Moja obľúbená cesnačka, trochu ina ako v reštike. Nerád varím podľa kuchárskych knižiek, tak gramáže volím podľa chuti.
Potrebujeme:
- 1 KS Cesnak (celá hlávka) recepty
- 1 KS Cibuľa recepty
- 1 KS Pór (celý) recepty
- 2 KS Zemiaky (stredne veľké) recepty
- Tymián (alebo rozmarín) recepty
- Kurací vývar recepty
- Petržlenová vňať (alebo zelerová) recepty
- Čierne korenie mleté recepty
- Soľ recepty
- Chlieb (na krutóny) recepty
- 1 balenie Smotana na varenie recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Do hrnca vlejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu, pór a sušený tymián/rozmarín, a občas miešajte kym cibula s pórom nezmäkú. Pridajte cesnak a znížte oheň na minimum. Varíme domäkka asi 15 minút.
-
Krok 2.
Nakrájajte zemiaky a pridajte ich do hrnca spolu s kuracím vývarom. Dochutíme soľou a korením podla chuti, dusíme 25 – 30 minút.
-
Krok 3.
Jemne zohrejte smotanu, pridajte ju do hrnca, dobre premiešajte a potom rozšľahajte v mixéri, alebo použite tyčový mixér priamo v hrnci.
-
Krok 4.
Nasekajte hojne petržlenovú, alebo zelerovú vňať a vsypte ju do hotovej polievky, v horúcej polievke vňaťka príjemne zmäkne a zachová krásnu zelenu farbu.
-
Krok 5.
Chlieb nakrájajte na kocky a opečte na olivovom oleji na miernom ohni do hneda a do chrumkava, čím pomalšie ich budete piecť, tým chrumkavé zostanú v polievke.