Marian Vejcik profilová foto

Porcií 4
Minút60
NáročnosťStredná

(4.83 / 5)
Videné: 3 867 x
Vytvorené: 07.04.2023

Kategória:
Polievky
Neodlúčitelna súčasť obeda
Pozor Súťaž!
Vianoce 2024 - Súťaž o sadu nožov - Ideš variť? Zapoj sa pridaním receptu a si v hre

Komentár kuchára

Moja obľúbená cesnačka, trochu ina ako v reštike. Nerád varím podľa kuchárskych knižiek, tak gramáže volím podľa chuti.

Popis

Moja obľúbená cesnačka, trochu ina ako v reštike. Nerád varím podľa kuchárskych knižiek, tak gramáže volím podľa chuti.

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Do hrnca vlejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu, pór a sušený tymián/rozmarín, a občas miešajte kym cibula s pórom nezmäkú. Pridajte cesnak a znížte oheň na minimum. Varíme domäkka asi 15 minút.

  • Krok 2.

    Nakrájajte zemiaky a pridajte ich do hrnca spolu s kuracím vývarom. Dochutíme soľou a korením podla chuti, dusíme 25 – 30 minút.

  • Krok 3.

    Jemne zohrejte smotanu, pridajte ju do hrnca, dobre premiešajte a potom rozšľahajte v mixéri, alebo použite tyčový mixér priamo v hrnci.

  • Načítavam ...
  • Krok 4.

    Nasekajte hojne petržlenovú, alebo zelerovú vňať a vsypte ju do hotovej polievky, v horúcej polievke vňaťka príjemne zmäkne a zachová krásnu zelenu farbu.

  • Krok 5.

    Chlieb nakrájajte na kocky a opečte na olivovom oleji na miernom ohni do hneda a do chrumkava, čím pomalšie ich budete piecť, tým chrumkavé zostanú v polievke.

Načítam obsah...