Autor Štefan Halàsz

Porcií 4
Minút55
NáročnosťNízka

(4.93 / 5)
Videné: 13 480 x
Vytvorené: 30.12.2019

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín

Recept

Komentár kuchára

Je to klasika ale veľmi dobrá dobrá

Popis

Výborný recept na Černohorský bravčový rezeň s opekanými zemiakmi s tymiánom. Niekto ho pozná aj pod menom rezeň v zemiakovej placke. No tento Černohorský rezeň je od Pána kuchára ktorého radíme medzi TOP

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Zemiakové cesto: Nastrúhame zemiaky, osolíme a koreníme. Pridáme cca 2 č l. majoránky, 2 vajíčka, cca 2 strúčiky cesnaku a cca 4- 5 PL hladkej múky a dobre to premiešame.

  • Krok 2.

    Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme. Teraz ho obalíme v hladkej múke a hneď na to ho obalíme aj do zemiakového cesta. Vyprážame na dobre rozpálenom oleji alebo na bravčovej masti.

  • Krok 3.

    Zemiaky (ako príloha) solené pokrájané na americké zemiaky, ja som pridal aj čerstvý tymian a dôkladne som ho premiešal s olivovým olejom.

  • Načítavam ...
  • Krok 4.

    Tie pečieme v rúre na 190 °C, cca 35 min... ale sem tam treba sledovať.

  • Krok 5.

    Pri podávaní na rezeň nastrúhame syr a podávame so smotanou, tú si vopred zmiešame s predtlačeným cesnakom podľa chuti.

Načítam obsah...