Recept
Komentár kuchára
Je to klasika ale veľmi dobrá dobrá
Popis
Výborný recept na Černohorský bravčový rezeň s opekanými zemiakmi s tymiánom. Niekto ho pozná aj pod menom rezeň v zemiakovej placke. No tento Černohorský rezeň je od Pána kuchára ktorého radíme medzi TOP
Potrebujeme:
- 4 KS Bravčové karé (plátky) recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
- 4 KS Zemiaky recepty
- 2 strúčik Cesnak (podľa chuti) recepty
- 2 ČL Majoránka (podľa chuti) recepty
- 2 KS Vajce recepty
- 4-5 PL Múka hladká recepty
- Bravčová masť (alebo olej) recepty
- 200 g Tvrdý syr recepty
- 1 kelímok Kyslá smotana recepty
- 4-5 KS Americké zemiaky (podľa chuti) recepty
- Tymián recepty
- Olej olivový recepty
Príloha:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Zemiakové cesto: Nastrúhame zemiaky, osolíme a koreníme. Pridáme cca 2 č l. majoránky, 2 vajíčka, cca 2 strúčiky cesnaku a cca 4- 5 PL hladkej múky a dobre to premiešame.
-
Krok 2.
Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme. Teraz ho obalíme v hladkej múke a hneď na to ho obalíme aj do zemiakového cesta. Vyprážame na dobre rozpálenom oleji alebo na bravčovej masti.
-
Krok 3.
Zemiaky (ako príloha) solené pokrájané na americké zemiaky, ja som pridal aj čerstvý tymian a dôkladne som ho premiešal s olivovým olejom.