Mária Fiľakovská

Porcií 7
Minút50
NáročnosťNízka

(4.82 / 5)
Videné: 17 891 x
Vytvorené: 31.05.2018

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín
Škvarkové pagáče

Recept

Popis

Nič nie je lepšie ako domáce oškvarkové pagáče od babičky, ktoré si môžte teraz pripraviť úplne sami doma. Recept na oškvarkové pagáče sú najlepšie. Vyskúšajte ich

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Do misky preosejeme múku. V strede si urobíme jamku, do ktorej vylejeme trocha vlažného mlieka. Pridáme cukor, rozdrobíme droždie a jemne vidličkou rozmiešame. Zakryjeme a necháme vykysnúť kvások.

  • Krok 2.

    Neskôr, keď už máme kvások urobený, pridáme 1 vajce, soľ, zvyšné vlažné mlieko, roztopený a mierne vychladnutý palmarín a cesto miesime, kým ho nemáme pekne vypracované. Poprášime múkou, zakryjeme a necháme vykysnúť.

  • Krok 3.

    Vykysnuté cesto preložíme na dosku, rozvaľkáme a natrieme 1/3 pomletými oškvarkami. Cesto preložíme a necháme kysnúť ešte asi 10 minút. Tento postup opakujeme ešte 2-krát.

  • Načítavam ...
  • Krok 4.

    Po poslednom nakysnutý cesto rozvaľkáme na cca 1,5 cm a vykrajujeme. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a môžeme posypať rascou, soľou, sezamom. Pečieme približne 20 minút na 200°C. Oškvarkové pagáče sú na svete :) Dobrú chuť

Načítam obsah...