Úžasné kuracie plátky v šampiňónovej omáčke pripravíme takto:
Kuracie prsia si umyjeme a prekrojíme na plátky. Z oboch strán plátky osolíme a okoreníme čiernym mletým korením.
Do panvice dáme olej a kuracie plátky jemne opražíme.
V hrnci máme pripravený vývar, je jedno aký či už zeleninový alebo hovädzí. Ak vývar nemáte rýchlo si ho uvaríte z dvoch kociek bujónu.
Opražené kuracie plátky vyberieme a vložíme do vývaru.
Čerstvé šampiňóny si nakrájame na tenké plátky a orestujeme ich v panvici z výpeku od kuracích plátok. Podlejeme vývarom a dusíme.
Ochutíme sušeným cesnakom a vegetou. Ak sú šampiňóny hotové, šťavu zahustíme solamylom.
Do hotovej omáčky pridáme plátky kuracieho mäska. Podávame s dusenou ryžou, ktorú si pripravíme na klasický spôsob.
Prajeme vám dobrú chuť!
Pre pridávanie komentára sa prihláste.