Popis
Na nedeľnom stole nesmie chýbať černohorský rezeň zo zemiakovým pyré. Tento klasický recept na bravčový černohorský rezeň musíte vyskúšať a doplňte tento skvelý obed miešaným zeleninovým šalátom. Tak čo ideme variť?
- 1 Kg Bravčové karé recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- 100 g Múka hladká recepty
- 200 g Zemiaky recepty
- 3 strúčik Cesnak recepty
- Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
- Majoránka (podľa chuti) recepty
- Rasca (podľa chuti) recepty
- Mlieko (trocha) recepty
- Olej (podľa potreby) recepty
- 500 g Zemiaky recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- 50 g Maslo recepty
- 50 ml Mlieko recepty
Zemiakové pyré
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Na černohorský rezeň som použila bravčové karé.
-
Krok 2.
Bravčové karé umyjeme, nakrájame na plátky a naklepeme. Osolíme ho a obalíme v hladkej múke.
-
Krok 3.
Cestíčko si pripravíme takto : zemiaky očistíme, umyjeme a nastrúhame na jemno. Pridáme očistené strúčiky cesnaku, čierne mleté korenie, rascu mletú, soľ a trocha mlieka s hladkou múkou.