Zemiaky si nakrájame na plátky alebo na tvar "amerických zemiakov". Nakrájame si aj ostatné ingrediencie, t.j. klobásu, špekáčiky, slaninu, cibuľu a bravčové mäso. Bravčové mäso nakrájané na kocky si pár hodín pred prípravou môžeme dať do marinády odležať.
Všetko to spolu zmiešame, osolíme a okoreníme spomínanými koreninami a dáme do alobalu, ktorým sme si vyložili zapekaciu misu alebo pekáč. Alobalom zakryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi 50 - 60 minút. Ak robíme živanskú vonku v pahrebe, postup je ten istý akurát, že nedávame do pekáča ale rovno všetko v alobale do pahreby.
Podávame s kečupom, tatárskou omáčkou, tak ako my - taveným syrom alebo rôznymi šalátami. Každý, kto čo má rád.
Pre pridávanie komentára sa prihláste.