Deni  profilová foto

Porcií 4
Minút80
NáročnosťNízka

(4.5 / 5)
Videné: 7 383 x
Vytvorené: 28.05.2018

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Autor : Deni

Popis

Živanská je úplne super na opekačky keĎ sa vám nechce nosiť gril alebo aj ako chutný obed.

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Zemiaky si nakrájame na plátky alebo na tvar "amerických zemiakov". Nakrájame si aj ostatné ingrediencie, t.j. klobásu, špekáčiky, slaninu, cibuľu a bravčové mäso. Bravčové mäso nakrájané na kocky si pár hodín pred prípravou môžeme dať do marinády odležať.

  • Krok 2.

    Všetko to spolu zmiešame, osolíme a okoreníme spomínanými koreninami a dáme do alobalu, ktorým sme si vyložili zapekaciu misu alebo pekáč. Alobalom zakryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi 50 - 60 minút. Ak robíme živanskú vonku v pahrebe, postup je ten istý akurát, že nedávame do pekáča ale rovno všetko v alobale do pahreby.

  • Krok 3.

    Podávame s kečupom, tatárskou omáčkou, tak ako my - taveným syrom alebo rôznymi šalátami. Každý, kto čo má rád.

Kuchár/ka

Načítam obsah...