Danula Vašíčková profilová foto

Porcií 8
Minút86
NáročnosťNízka

(4.8 / 5)
Videné: 8 684 x
Vytvorené: 05.05.2019

Kategória:
Cukrovinky
Sledké potešenie na každý deň
Pozor Súťaž!
Vianoce 2024 - Súťaž o sadu nožov - Ideš variť? Zapoj sa pridaním receptu a si v hre

Komentár kuchára

Bábovka nie je suchá, je krásne vláčna, chuťou a štruktúrou pripomína napríklad takú známu tvarohovú bábovku.

Popis

Tradične netradičná špenátová bábovka. Vyskúšajte ju, je skvelá. Recept na Špenátovú bábovku

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Špenát v hrnci trocha povaríme, bez cibule, bez soli a cesnaku! Málinko vydusíme, aby nebol len samá voda.

  • Krok 2.

    Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom, po častiach zašľaháme rozpustené maslo, pridáme mlieko, rum, arómu, citrónovú šťavu a kôru, vychladnutý špenát, múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli. Môžeme pridať hrozienka, brusnice alebo napríklad nahrubo nasekané orechy.

  • Krok 3.

    Formu vymastíme maslom a vysypeme mletým kokosom, nalejeme do nej cesto a formu zakryjeme alobalom. Piekla som 50 minút na 160 stupňov, potom som alobal dala dole a 10 minút dopiekla. Nechávame vychladnúť vo forme a až potom vyklopíme.

  • Načítavam ...
Načítam obsah...