Bábovka nie je suchá, je krásne vláčna, chuťou a štruktúrou pripomína napríklad takú známu tvarohovú bábovku.
Tradične netradičná špenátová bábovka. Vyskúšajte ju, je skvelá. Recept na Špenátovú bábovku
Špenát v hrnci trocha povaríme, bez cibule, bez soli a cesnaku! Málinko vydusíme, aby nebol len samá voda.
Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom, po častiach zašľaháme rozpustené maslo, pridáme mlieko, rum, arómu, citrónovú šťavu a kôru, vychladnutý špenát, múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli. Môžeme pridať hrozienka, brusnice alebo napríklad nahrubo nasekané orechy.
Formu vymastíme maslom a vysypeme mletým kokosom, nalejeme do nej cesto a formu zakryjeme alobalom. Piekla som 50 minút na 160 stupňov, potom som alobal dala dole a 10 minút dopiekla. Nechávame vychladnúť vo forme a až potom vyklopíme.