Recept
Komentár kuchára
Máme radi škvarkové pagáče, a tak som raz skúsila aj tieto trojuholníky so slivkovým lekvárom. Zamilovali sme si ich a myslím, že zopár ich budem robiť vždy popri klasických pagáčoch.
Popis
Škvarkové pagáče vylepšené so slivkovým lekvárom tzv. lekvárové škvarkovníky alebo škvarkové trojuholníky sme si doma veľmi zamilovali, kedže zbožňujeme škvarkové pagáče. Odporúčam vyskúšať.
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Do misky preosejeme múku. V strede si urobíme jamku, do ktorej vylejeme trocha vlažného mlieka. Pridáme cukor, rozdrobíme droždie a jemne vidličkou rozmiešame. Zakryjeme a necháme vykysnúť kvások.
-
Krok 2.
Neskôr, keď už máme kvások urobený, pridáme 1 vajce, soľ, zvyšné vlažné mlieko, zmäknuté maslo a cesto miesime, kým ho nemáme pekne vypracované. Poprášime múkou, zakryjeme a necháme vykysnúť.
-
Krok 3.
Vykysnuté cesto preložíme na dosku, rozvaľkáme a natrieme 1/3 pomletými oškvarkami. Cesto preložíme a necháme kysnúť ešte asi 10 minút. Tento postup opakujeme ešte 2-krát.