Porcií 5
Minút45
NáročnosťNízka
Videné: 5 567 x
Vytvorené: 15.04.2021
Popis
Žemľová knedľa je výborná ako príloha k pečenému mäsku a kapuste. Na takom to obete si určite dobre pochutnáte.
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Rožky nakrájame na kolieska. a dáme do misy. V druhej miske rozšľaháme vajíčka v mlieku so soľou, nasekanou petržlenovou vňaťou a kypriacim práškom alebo sódou. Zalejeme rožky, jemne premiešame a rozdelíme na 2 častí. Každú dáme na celofán, vytvarujeme knedľu a zabalíme tak aby sme mali aj konce poriadne zatiahnuté. Varíme 25 minút vo vriacej vode. Po uvarení odbalíme, dáme preč celofán a potrieme maslom.
Kuchár/ka
Načítam obsah...