listok
Danula Vašíčková

Porcií 4
Minút 60
Náročnosť Nízka

(5 / 5)
Videné: 7 539 x
Šunkové fliačky

Komentár kuchára

Zemiaky: 6 zemiakov, soľ, drvenú rascu, mleté ​​rozmarín, grilovacie zmes, 1/2 kelímku smotany. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na cca 0,3 cm hrubé plátky. Vhodíme ich do misy, prisypeme korenie a soľ, premiešame a potom ich naukladáme do zapekacej misky, zalejeme smotanou, zakryjeme alobalom a pečieme cca 30 minút na 180 stupňov. Potom alobal odstránime, zvýšime teplotu rúry na 200 stupňov a zemiaky dopečieme do farby

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Údené mäso uvaríme, ale vodu nevylievame. Uvaríme v nej cestoviny.

  • Krok 2.

    Mäso možno len nakrájať, ale je lepšie ho pomlieť na hrubo. Potom ho zmiešame s uvarenými cestovinami, osolíme, okoreníme, dôkladne premiešame a vsypeme do masťou vymasteného pekáča.

  • Krok 3.

    Zalejeme rozšľahanou zmesou vajec a mlieka a pečieme dozlata na 170 °C asi 30 minút.

  • Krok 4.

    Môžeme podávať s kyslými uhorkami, čalamádou alebo nakladanou kapustou.

Komentáre (0)

Pre pridávanie komentára sa prihláste.