Zemiaky: 6 zemiakov, soľ, drvenú rascu, mleté rozmarín, grilovacie zmes, 1/2 kelímku smotany. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na cca 0,3 cm hrubé plátky. Vhodíme ich do misy, prisypeme korenie a soľ, premiešame a potom ich naukladáme do zapekacej misky, zalejeme smotanou, zakryjeme alobalom a pečieme cca 30 minút na 180 stupňov. Potom alobal odstránime, zvýšime teplotu rúry na 200 stupňov a zemiaky dopečieme do farby
Údené mäso uvaríme, ale vodu nevylievame. Uvaríme v nej cestoviny.
Mäso možno len nakrájať, ale je lepšie ho pomlieť na hrubo. Potom ho zmiešame s uvarenými cestovinami, osolíme, okoreníme, dôkladne premiešame a vsypeme do masťou vymasteného pekáča.
Zalejeme rozšľahanou zmesou vajec a mlieka a pečieme dozlata na 170 °C asi 30 minút.
Môžeme podávať s kyslými uhorkami, čalamádou alebo nakladanou kapustou.
Pre pridávanie komentára sa prihláste.