Komentár kuchára
Tak dneska jsme ten oběd malinko odlehčili a vypadá to s trochou nadsázky i docela zdravě. Co říkáte? A nebojte se, náš "čínský" plátek je, co se promoření týče, naprosto negativní.
Popis
Kuracie plátky na čínsky spôsob ktorý podávame s kuskusom so zeleninkou. Výbrný recept ako pripraviť kuracie mäso inak. Čína ako vyšitá
- 4 KS Kuracie stehná (vykostené, alebo prsia) recepty
- 2 PL Solamyl recepty
- 1 ČL Červená paprika sladká recepty
- 1 ČL Vegeta recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- Sójová omáčka (podľa chuti) recepty
- Pitná voda recepty
- 250 g Kuskus (podľa chuti) recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- Cibuľa recepty
- Pór recepty
- Mrazená zelenina recepty
Kuskus:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso očistíme a každý rezeň prekrojíme napoly, z oboch strán osolíme, obalíme v zmesi Solamylu, mletej papriky a Vegety a ihneď smažíme v panvici na oleji z oboch strán. Keď majú plátky zvrchu pevnú krustu, zastrekneme je sójovou omáčkou a ľahko podlejeme.
-
Krok 2.
Obrátime, aby nasiakli aj z druhej strany, stlmíme platňu a necháme ich chvíľku dusiť. Potom vyberieme, výpek zaprášime troškou zvyšné obaľovacej zmesi, pokvapkáme sojovkou a troškou vody a rozmiešame, aby vznikol kompaktný sos.
-
Krok 3.
Kuskus: pripravíme podľa návodu, tzn. na každých 50g kuskusu prilejeme 60ml horúcej vody, pridáme štipku soli, priklopíme a necháme asi 10 minút zabalené v uteráku. Kuskus dôjde krásne domäkka.