Danula Vašíčková

Porcií 4
Minút60
NáročnosťNízka

(4.8 / 5)
Videné: 11 815 x
Vytvorené: 30.04.2020

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín
Čínsky kurací plátok a kuskus so zeleninou

Recept

Komentár kuchára

Tak dneska jsme ten oběd malinko odlehčili a vypadá to s trochou nadsázky i docela zdravě. Co říkáte? A nebojte se, náš "čínský" plátek je, co se promoření týče, naprosto negativní.

Popis

Kuracie plátky na čínsky spôsob ktorý podávame s kuskusom so zeleninkou. Výbrný recept ako pripraviť kuracie mäso inak. Čína ako vyšitá

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Mäso očistíme a každý rezeň prekrojíme napoly, z oboch strán osolíme, obalíme v zmesi Solamylu, mletej papriky a Vegety a ihneď smažíme v panvici na oleji z oboch strán. Keď majú plátky zvrchu pevnú krustu, zastrekneme je sójovou omáčkou a ľahko podlejeme.

  • Krok 2.

    Obrátime, aby nasiakli aj z druhej strany, stlmíme platňu a necháme ich chvíľku dusiť. Potom vyberieme, výpek zaprášime troškou zvyšné obaľovacej zmesi, pokvapkáme sojovkou a troškou vody a rozmiešame, aby vznikol kompaktný sos.

  • Krok 3.

    Kuskus: pripravíme podľa návodu, tzn. na každých 50g kuskusu prilejeme 60ml horúcej vody, pridáme štipku soli, priklopíme a necháme asi 10 minút zabalené v uteráku. Kuskus dôjde krásne domäkka.

  • Načítavam ...
  • Krok 4.

    Cca 250g kuskusu, 300ml horúcej vody, 1 zarovnaná lyžička soli, 1 stredne veľká cibuľa (nadrobno), olej, 1 vrecúško mrazenej zeleniny (dala som zmes s kukuricou), kúsok čerstvého póru (nadrobno), voda, soľ, mleté ​​čierne korenie, vegeta, plátok masla.

  • Krok 5.

    Na oleji necháme speniť nakrájanú cibuľu, prisypeme nakrájaný pór a mrazenú zeleninu, zalejeme trochou vody, zľahka osolíme a necháme dusiť domäkka. Potom zmes odstavíme z platne, vmiešame hotový kuskus, zjemníme maslom a dochutíme vegetou, soľou a korením.

Načítam obsah...