Danula Vašíčková profilová foto

Porcií 4
Minút60
NáročnosťNízka

(5 / 5)
Videné: 11 728 x
Vytvorené: 30.04.2020

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín

Komentár kuchára

Tak dneska jsme ten oběd malinko odlehčili a vypadá to s trochou nadsázky i docela zdravě. Co říkáte? A nebojte se, náš "čínský" plátek je, co se promoření týče, naprosto negativní.

Popis

Kuracie plátky na čínsky spôsob ktorý podávame s kuskusom so zeleninkou. Výbrný recept ako pripraviť kuracie mäso inak. Čína ako vyšitá

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Mäso očistíme a každý rezeň prekrojíme napoly, z oboch strán osolíme, obalíme v zmesi Solamylu, mletej papriky a Vegety a ihneď smažíme v panvici na oleji z oboch strán. Keď majú plátky zvrchu pevnú krustu, zastrekneme je sójovou omáčkou a ľahko podlejeme.

  • Krok 2.

    Obrátime, aby nasiakli aj z druhej strany, stlmíme platňu a necháme ich chvíľku dusiť. Potom vyberieme, výpek zaprášime troškou zvyšné obaľovacej zmesi, pokvapkáme sojovkou a troškou vody a rozmiešame, aby vznikol kompaktný sos.

  • Krok 3.

    Kuskus: pripravíme podľa návodu, tzn. na každých 50g kuskusu prilejeme 60ml horúcej vody, pridáme štipku soli, priklopíme a necháme asi 10 minút zabalené v uteráku. Kuskus dôjde krásne domäkka.

Načítam obsah...