Recept
Popis
Španielske vtáčky ako fantastický nedeľný obed.
Potrebujeme:
- 1 KS Cibuľa recepty
- 8 plátok Hovädzie zadné recepty
- 1 ČL Soľ recepty
- 1 ČL Čierne korenie mleté recepty
- 4 PL Bravčová masť recepty
- 8 PL Horčica plnotučná recepty
- 2 KS Vajce slepačie recepty
- 4 KS Uhorky nakládané recepty
- 2 KS Špekáčky recepty
- 8 plátok Slanina recepty
- 3 PL Šťava z kyslých uhoriek recepty
- 1 KS Vajce slepačie recepty
- 4 KS Uhorky nakládané recepty
- Pitná voda recepty
- 3 PL Múka hladká recepty
- 1 kocka Bujón hovädzí recepty
- Soľ (na dochutenie) recepty
- Čierne korenie mleté (na dochutenie) recepty
Náplň
Omáčka
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Hovädzie mäso nakrájame na tenké plátky. Plátky mäsa naklepeme. Naklepané plátky osolíme a okoreníme.
-
Krok 2.
Vajcia uvaríme na tvrdo, necháme vychladnúť a dve z nich nakrájame na štvrtinky. Zavárané uhorky nakrájame na polky. Taktiež špekáčky nakrájame na štvrtinky.
-
Krok 3.
Plátky mäsa potrieme horčicou a na každý plátok položíme plátok anglickej slaniny. Do stredu položíme štvrťku vajca, špekáčky, uhorky a plátok zvinieme. Pomocou nitky zvinutý plátok dobre omotáme a zaviažeme aby sa počas pečenia nerozpadol.
-
Krok 4.
Olúpeme cibuľu a nakrájame nadrobno. Na panvici rozohrejeme masť a opražíme cibuľu. Ak je cibuľa opražená do zlatistá vložíme vtáčky a z každej strany ich opečieme.
-
Krok 5.
Medzitým si v rýchlovarnej kanvici uvaríme vodu a nalejeme ju do hrnca s kockou bujónu a dobre rozmiešame. Vzniknutý vývar nalejeme na opečené vtáčky, zamiešame a zakryjeme. Za občasného premiešania necháme asi 90-120 minút dusiť.
-
Krok 6.
Ostatné vajíčka a uhorky na krájame na kocky. Vtáčky vyberieme z hrnca a pridáme uhorky a vajcia, ktoré sme si nakrájali. Vo vode si rozmiešame múku, soľ, korenie a nalejeme do omáčky. Prilejeme nálej z uhoriek a za občasného miešania povaríme cca 20 minút. Podľa chuti dosolíme a doprepríme.
-
Krok 7.
Príloha môže byť napríklad ryža alebo varené zemiaky.