Deni 

Porcií 4
Minút150
NáročnosťStredná

(4.14 / 5)
Videné: 33 161 x
Vytvorené: 15.06.2018

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín
Španielske vtáčky
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Autor :

Recept

Popis

Španielske vtáčky ako fantastický nedeľný obed.

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Hovädzie mäso nakrájame na tenké plátky. Plátky mäsa naklepeme. Naklepané plátky osolíme a okoreníme.

  • Krok 2.

    Vajcia uvaríme na tvrdo, necháme vychladnúť a dve z nich nakrájame na štvrtinky. Zavárané uhorky nakrájame na polky. Taktiež špekáčky nakrájame na štvrtinky.

  • Krok 3.

    Plátky mäsa potrieme horčicou a na každý plátok položíme plátok anglickej slaniny. Do stredu položíme štvrťku vajca, špekáčky, uhorky a plátok zvinieme. Pomocou nitky zvinutý plátok dobre omotáme a zaviažeme aby sa počas pečenia nerozpadol.

  • Krok 4.

    Olúpeme cibuľu a nakrájame nadrobno. Na panvici rozohrejeme masť a opražíme cibuľu. Ak je cibuľa opražená do zlatistá vložíme vtáčky a z každej strany ich opečieme.

  • Krok 5.

    Medzitým si v rýchlovarnej kanvici uvaríme vodu a nalejeme ju do hrnca s kockou bujónu a dobre rozmiešame. Vzniknutý vývar nalejeme na opečené vtáčky, zamiešame a zakryjeme. Za občasného premiešania necháme asi 90-120 minút dusiť.

  • Krok 6.

    Ostatné vajíčka a uhorky na krájame na kocky. Vtáčky vyberieme z hrnca a pridáme uhorky a vajcia, ktoré sme si nakrájali. Vo vode si rozmiešame múku, soľ, korenie a nalejeme do omáčky. Prilejeme nálej z uhoriek a za občasného miešania povaríme cca 20 minút. Podľa chuti dosolíme a doprepríme.

  • Krok 7.

    Príloha môže byť napríklad ryža alebo varené zemiaky.

Kuchár/ka

Načítam obsah...