Recept
Popis
Čokoládovo-brusnicová tortička. Veľmi šikovný a chutný zákusok. Odporúčame
Cesto
- 6 KS Vajce recepty
- 0.7 hrnček Cukor kryštálový (3/4 hrnčeka) recepty
- 1 hrnček Múka polohrubá recepty
- 0.5 hrnček Granko recepty
- 1 hrnček Olej recepty
- 1 ČL Kakao recepty
- 1 balíček Kypriaci prášok do pečiva recepty
- 250 Kg Smotana na šľahanie recepty
- 150 g Čokoláda na varenie recepty
- 200 g Brusnicový džem recepty
- 100 ml Instantná káva (šálka silnej vychladenej kávy) recepty
Krém
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Vyšľaháme celé vajcia s cukrom do peny, pridáme olej, Granko, polohrubú múku s kypriacim práškom a kakaom.
-
Krok 2.
Cesto vylejeme do vymastenej tortovej formy s priemerom 28 cm. Pečieme na 180 stupňoch cca 30 minút.
-
Krok 3.
Upečený korpus hneď po upečení ešte horúci pokvapkáme pripravenou kávou a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ho potrieme brusnicovým džemom.