Mária Fiľakovská profilová foto

Porcií 10
Minút30
NáročnosťNízka

(5 / 5)
Videné: 4 260 x
Vytvorené: 15.02.2022

Kategória:
Cukrovinky
Sledké potešenie na každý deň

Komentár kuchára

Švajčiarska (šľahačková) roláda rozplývajúca sa na jazyku. Ja som na vrch dala jahodovú čokoládu. Príjemne zvýrazni chuť celého zákusku.

Popis

Svieža šľahačkovo čokoládová roláda, ktorá sa vám na jazyku sama rozplynie. Môžete si ju spestriť ovocím. Odporúčam vyskúšať.

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Bielky vyšľaháme s cukrom na sneh a odložíme bokom.

  • Krok 2.

    Žĺtky vyšľaháme do peny, pridáme vanilkovú esenciu, vodu, olej, preosiatu múku s kypriacim práškom, škoricu a kakao. Na koniec len vareškou primiešame sneh s bielkov.

  • Krok 3.

    Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rozohriatej rúre na 180°C 10 minút.

Načítam obsah...