Komentár kuchára
Švajčiarska (šľahačková) roláda rozplývajúca sa na jazyku. Ja som na vrch dala jahodovú čokoládu. Príjemne zvýrazni chuť celého zákusku.
Popis
Svieža šľahačkovo čokoládová roláda, ktorá sa vám na jazyku sama rozplynie. Môžete si ju spestriť ovocím. Odporúčam vyskúšať.
- 4 KS Vajce recepty
- 100 g Múka hladká recepty
- 100 g Cukor kryštálový recepty
- 50 ml Olej recepty
- 50 ml Pitná voda recepty
- 1/2 balíček Kypriaci prášok do pečiva recepty
- 1 ČL Vanilková esencia recepty
- 1 ČL Škorica (mletá) recepty
- 2 PL Kakao recepty
- 1 balenie Čokoláda na varenie (na polevu) recepty
- 250 ml Smotana na šľahanie recepty
- 70 g Cukor práškový recepty
- 60 g Čokoláda na varenie recepty
Krém:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Bielky vyšľaháme s cukrom na sneh a odložíme bokom.
-
Krok 2.
Žĺtky vyšľaháme do peny, pridáme vanilkovú esenciu, vodu, olej, preosiatu múku s kypriacim práškom, škoricu a kakao. Na koniec len vareškou primiešame sneh s bielkov.
-
Krok 3.
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rozohriatej rúre na 180°C 10 minút.