Čerstvý hlávkový šalát si poriadne umyjeme pod tečúcou vodou. Necháme ho aspoň 5 minút odkvapkať. Potom si ho natrháme na menšie kúsky.
Vajíčka si uvaríme na tvrdo v osolenej vode 8 minút. Necháme ich vychladnúť a nakrájame ich na malé kocky.
Uhorku, paradajky a mozzarellu nakrájame na rovnako malé kocky ako vajíčka.
Do hlbokého taniera dáme natrhaný šalát, nakrájanú zeleninu s vajíčkom a mozzarellou. Osolíme morskou soľou a polejeme domácim francúzskym dresingom.
Francúzsky dresing: Kečup a majonézu si poriadne zmiešame. Pridáme mlieko, citrónovú šťavu, cukor a zmiešame mixérom. Ak sa vám zdá dresing hustý, pridajte viac mlieka.
Tento rýchly a zdravý šalát podávame s čerstvým pečivom alebo s chlebom. Prajeme vám dobrú chuť!
Pre pridávanie komentára sa prihláste.