listok

Komentár kuchára

Špenátové halušky s kuracím mäsom v syrovo cesnakovej omačke

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Z rozmrazeného špenátu, múky, vajec, prelisovaného cesnaku, nastruhaneho zemiaku a soli vypracujeme cesto.

  • Krok 2.

    Do väčšieho hrnca dáme zovrieť vodu, osolíme ju a pridáme do nej lyžicu oleja. Keď voda zovrie, pretrieme do nej cesto cez sito na halušky. Halušky varíme približne 7 až 10 minút (vyplávajú na povrch).

  • Krok 3.

    Kuracie v syrovej omáčke Kuracie prsia nakrájať na kocky, osoliť, okoreniť a ja pridávam aj sójovú omáčku. Na oleji z prudka orestujem a dusím do mäkka. Keď je mäsko hotové zalejem 33% smotanou a pridáme syr v črievku, ja som dala 5ks karička :)

  • Krok 4.

    Keď to zovrie a syr sa roztaví, na koniec pridám pretlačený cesnak.

Komentáre (0)

Pre pridávanie komentára sa prihláste.