Recept
Popis
Úžasné Švédske mäsové guľky so zemiakovou kašou. Recept na švédske guľky z mletého mäsa. Najlepšie recepty na mleté mäso
Potrebujeme:
- 800 g Mleté mäso (mix hovädzie a bravčové) recepty
- 1 KS Cibuľa (nadrobno) recepty
-   Olej recepty
- 1/2 hrnček Strúhanka recepty
- 1 KS Vajce recepty
- 1 štipka Muškátový oriešok recepty
-   Soľ (podľa chuti) recepty
-   Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
- 1 KS Cibuľa (nadrobno) recepty
- 50 g Maslo recepty
- 40 g Múka hladká recepty
- 600 ml Hovädzí vývar (dala som vodu a 1/2 kocky masoxu) recepty
- 4/5 kelímok Sladká smotana (jeden necelý) recepty
- 2 PL Horčica plnotučná recepty
- 2 ČL Worcestrová omáčka recepty
-   Soľ (podľa chuti) recepty
-   Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
-   Petržlenová vňať (podľa chuti) recepty
Omáčka:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Guličky: Cibuľu orestovať na oleji a pridať do zmesi mäsa, vajcia a koreniny, zahustiť strúhankou, tvoriť malé guľôčky a tie smažiť vo vyššej vrstve oleja dozlatista. Nechať na papierovej utierke osušiť.
-
Krok 2.
Omáčka: Na masle nechať zosklovatieť cibuľu, prisypať múku a umiešať svetlú zápražku, tú rozriediť vývarom a nechať prevariť. Potom pridať horčicu, worchester, soľ, korenie, petržlenovú vňať a smotanu, vložiť mäsové guličky a nechať prehriať.
-
Krok 3.
A ako čerešnička na tortu sa skvele hodia brusnice, lenže na tie som zabudla, takže prd, Velebnosti.
-
Krok 4.
Ako prílohu podávame zemiakovú kašu