Popis
Legendárne jedlo ako segedínsky guľáš musí ochutnať každí. Recept na pravý segedínsky guláš s knedľou
- 500 g Bravčové pliecko recepty
- 2 KS Cibuľa recepty
- 700 g Kapusta kyslá recepty
- 250 ml Smotana na varenie recepty
- 150 ml Mlieko polotučné recepty
- 2 PL Múka hladká recepty
- 1 ČL Soľ recepty
- 1 ČL Čierne korenie mleté recepty
- 1 ČL Červená paprika sladká recepty
- Knedlík (podľa chuti) recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Osmahneme z jednej aj z druhej strany na prudkom plameni cca 2 minútky, stiahneme na minimum (prilejeme zvyšok pacu k mäasku ) a zeleninku z druhej panvice pridáme do panvice, kde sa nán robí mäsko aj so šťavou, ktorú zeleninka pustila. Následne to zakryjeme a na minime dusíme cca 45 min. za stáleho otáčanie po cca 7-8 minútach. 15 minút pred skončením si pripravíme jasmínovú ryžu. Podávame s úsmevom a láskou.
-
Krok 2.
Do hrnca s vodou si dáme variť kyslú kapustu. Málinko ju osolíme a troška povaríme. Keď máme mäsko mäkké, pridáme ho do kapusty. V nádobe si rozmiešame smotanu na varenie, mlieko a hladkú múku, ktorou si segedínsky zahustíme. Necháme ešte dobre prevrieť, podľa potreby dochutíme korením, alebo dosolíme a podávame s knedľou.