Recept
Komentár kuchára
Kluci se dneska doslova poprali o to, kdo dostane dřív přidáno. Baštili jak bezední, takže jim určitě chutnalo
Popis
Bravčové plátky na znojemský spôsob s ryžou je výborný pokrm. U nás doma sa za tým idú umlátiť. Bravčové plátky v znojemskej omáčke
Potrebujeme:
- 800 g Bravčové mäso (stehno, pliecko alebo krkovička, na plátky) recepty
- 1 KS Cibuľa (nadrobno) recepty
- 100 g Údená slanina (bez kože, na kocky) recepty
- 600 ml Vývar recepty
- Bravčová masť recepty
- cca 1 PL Múka hladká recepty
- Pitná voda recepty
- 4 KS Uhorky nakládané (väčšie, na plátky) recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
- Sójová omáčka (podľa chuti) recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso naklepeme, z oboch strán osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke. Sprudka orestujeme z oboch strán v panvici na masti a odložíme na dno tlakového hrnca.
-
Krok 2.
Vo výpeku necháme restovat cibuľu a pridáme slaninu. Keď všetko získa tmavo hnedú farbu, zalejeme vývarom, premiešame a vlejeme do hrnca na mäso. Mäso by malo byť úplne ponorené, v prípade potreby prilejeme vodu. Pridáme soľ, korenie a sójovú omáčku, uzavrieme a varíme asi 45 minút.
-
Krok 3.
Potom mäso vyberieme, do omáčky pridáme sterilizované uhorky a zahustíme zátrepkou z trochy vody a hladkej múky. Necháme ešte asi 10 minút prevariť, dochutíme, vrátime späť mäso a necháme prehriať.
-
Krok 4.
Podávame s ryžou