Danula Vašíčková

Porcií 6
Minút90
NáročnosťNízka

(4.6 / 5)
Videné: 375 552 x
Vytvorené: 03.09.2019

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín
Znojemské bravčové plátky

Recept

Komentár kuchára

Kluci se dneska doslova poprali o to, kdo dostane dřív přidáno. Baštili jak bezední, takže jim určitě chutnalo

Popis

Bravčové plátky na znojemský spôsob s ryžou je výborný pokrm. U nás doma sa za tým idú umlátiť. Bravčové plátky v znojemskej omáčke

Potrebujeme:

  • 800 g Bravčové mäso (stehno, pliecko alebo krkovička, na plátky)    recepty
  • 1 KS Cibuľa (nadrobno)    recepty
  • 100 g Údená slanina (bez kože, na kocky)    recepty
  • 600 ml Vývar    recepty
  • Bravčová masť    recepty
  • cca 1 PL Múka hladká    recepty
  • Pitná voda    recepty
  • 4 KS Uhorky nakládané (väčšie, na plátky)    recepty
  • Soľ (podľa chuti)    recepty
  • Čierne korenie mleté (podľa chuti)    recepty
  • Sójová omáčka (podľa chuti)    recepty

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Mäso naklepeme, z oboch strán osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke. Sprudka orestujeme z oboch strán v panvici na masti a odložíme na dno tlakového hrnca.

  • Krok 2.

    Vo výpeku necháme restovat cibuľu a pridáme slaninu. Keď všetko získa tmavo hnedú farbu, zalejeme vývarom, premiešame a vlejeme do hrnca na mäso. Mäso by malo byť úplne ponorené, v prípade potreby prilejeme vodu. Pridáme soľ, korenie a sójovú omáčku, uzavrieme a varíme asi 45 minút.

  • Krok 3.

    Potom mäso vyberieme, do omáčky pridáme sterilizované uhorky a zahustíme zátrepkou z trochy vody a hladkej múky. Necháme ešte asi 10 minút prevariť, dochutíme, vrátime späť mäso a necháme prehriať.

  • Načítavam ...
  • Krok 4.

    Podávame s ryžou

Načítam obsah...