listok

Komentár kuchára

Vychutnajte si lahodný recept na rybie filé s jemným hráškovým pyré a krémovými maslovými zemiakmi. Tento jednoduchý a chutný pokrm je ideálny pre každodenné jedlá pre celú rodinu. Rybie filé sa opraží do zlatista, kým nezmäkne, a podáva sa s bohatým hráškovým pyré a zemiakovými medailónkami dochutenými čerstvým citrónom a maslom. Vyskúšajte tento recept ešte dnes a potešte svojich blízkych zdravým a lahodným jedlom!


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Zemiaky ošúpeme a pokrájame na menšie kúsky. V hrnci ich uvaríme vo vriacej osolenej vode, kým nezmäknú. Ak používate čerstvý hrášok, uvaríme ho vo vriacej osolenej vode asi 3-4 minúty, kým nezmäkne.

  • Krok 2.

    Ak používate mrazený hrášok, postupujte podľa pokynov na obale. Uvarený hrášok scedíme a preložíme do mixéra. Pridáme 2 polievkové lyžice masla a šťavu z polovice citróna. Dochutíme soľou a korením podľa chuti. Mixujeme do hladkej konzistencie. Ak je pyré príliš husté, pridáme trochu vody.

  • Krok 3.

    Rybie filé osušíme kuchynským papierom a dochutíme soľou a korením. Na panvici rozohrejeme olivový olej a zohrejeme ho na stredne vysokú teplotu. Rybie filé opražíme na panvici asi 3-4 minúty z oboch strán, kým nezmäkne a nezískajú zlatistú farbu.

  • Celý postup nájdeš SEM

Kuchár/ka

chef

Teším sa s každej odozvy, na každý recept. Ak predsa navaríte podľa niektorého z mojich receptov, budem ešte radšej ak zanecháš komentár :)

Zobraz profil

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept