Danula Vašíčková profilová foto

Porcií 6
Minút60
NáročnosťNízka

(4.66 / 5)
Videné: 256 287 x
Vytvorené: 09.02.2019

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín

Komentár kuchára

Najlepší recept z bravčového mäsa aký poznám. Bratislavské pliecko originál je priam delikatesa. Nezameniteľná chuť a precíznosť receptu. Dajte nám vedieť ako vám chutil

Popis

Bratislavské pliecko originál s cestivinami. Obľúbený a jednoduchý recept na bravčové pliecko so zeleninou a cestovinami. Rýchly a chutný obed. Odporúčam

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme z oboch strán. Takto pripravené plátky mäsa sprudka orestujeme na oleji, vyberieme a uložíme na dno tlakového hrnca. Vo výpeku orestujeme cibuľu, zalejeme trochou vody, premiešame a vlejeme na mäso. Pridáme paradajkový pretlak a soľ, zalejeme vývarom, aby mäso bolo úplne ponorené, hrniec uzavrieme a dusíme asi 40 minút.

  • Krok 2.

    Potom mäso vyberieme, vsypeme petržlen a necháme asi 5 minút variť. Pridáme mrkvu a uhorky a opäť chvíľu varíme, nakoniec vsypeme hrášok, vlejeme citrónovú šťavu a zápražku zo studenej vody a trochy hladkej múky a varíme asi 10 minút. V tejto fáze dochutíme soľou a korením, zriedime mliekom a zjemníme smotanou, vložíme späť mäso a necháme prehriať.

Načítam obsah...