Najlepší recept z bravčového mäsa aký poznám. Bratislavské pliecko originál je priam delikatesa. Nezameniteľná chuť a precíznosť receptu. Dajte nám vedieť ako vám chutil
Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme z oboch strán. Takto pripravené plátky mäsa sprudka orestujeme na oleji, vyberieme a uložíme na dno tlakového hrnca. Vo výpeku orestujeme cibuľu, zalejeme trochou vody, premiešame a vlejeme na mäso. Pridáme paradajkový pretlak a soľ, zalejeme vývarom, aby mäso bolo úplne ponorené, hrniec uzavrieme a dusíme asi 40 minút.
Potom mäso vyberieme, vsypeme petržlen a necháme asi 5 minút variť. Pridáme mrkvu a uhorky a opäť chvíľu varíme, nakoniec vsypeme hrášok, vlejeme citrónovú šťavu a zápražku zo studenej vody a trochy hladkej múky a varíme asi 10 minút. V tejto fáze dochutíme soľou a korením, zriedime mliekom a zjemníme smotanou, vložíme späť mäso a necháme prehriať.
Tento recept je skvelý, výsledok je naozaj výborný. Len malá zmena, nemôžem múku, tak zahusťujem ,ak treba, solamylom. Už som ho skúšala. Ďakujem.
Zápražku z vody a múky? Používam väčšinou zátrepku zo smotany na vbarenie a ešte rpidám aj šľahačkovú, petržlen nedávam, len mrkvu a neskôr hrášok a uhorku, osladím a okyselým na konci, podľa potreby..... tento recept som pozerala, je na mnoho spôsobov, každý má ten svoj, ako vidím. Aj na suroviny aj na postup.....
Skvelý recept, veľmi chutný, len sa tak zaprášilo za ním. Ďakujem
Pre pridávanie komentára sa prihláste.