listok

Komentár kuchára

Najlepší recept z bravčového mäsa aký poznám. Bratislavské pliecko originál je priam delikatesa. Nezameniteľná chuť a precíznosť receptu. Dajte nám vedieť ako vám chutil

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme z oboch strán. Takto pripravené plátky mäsa sprudka orestujeme na oleji, vyberieme a uložíme na dno tlakového hrnca. Vo výpeku orestujeme cibuľu, zalejeme trochou vody, premiešame a vlejeme na mäso. Pridáme paradajkový pretlak a soľ, zalejeme vývarom, aby mäso bolo úplne ponorené, hrniec uzavrieme a dusíme asi 40 minút.

  • Krok 2.

    Potom mäso vyberieme, vsypeme petržlen a necháme asi 5 minút variť. Pridáme mrkvu a uhorky a opäť chvíľu varíme, nakoniec vsypeme hrášok, vlejeme citrónovú šťavu a zápražku zo studenej vody a trochy hladkej múky a varíme asi 10 minút. V tejto fáze dochutíme soľou a korením, zriedime mliekom a zjemníme smotanou, vložíme späť mäso a necháme prehriať.

Komentáre (7)

  • avatar
    Magdaléna
    05.02.21 08:48:23

    Tento recept je skvelý, výsledok je naozaj výborný. Len malá zmena, nemôžem múku, tak zahusťujem ,ak treba, solamylom. Už som ho skúšala. Ďakujem.

  • avatar
    tererezka337@gmail.com
    20.11.20 05:05:57

    Najlepší recept

  • avatar
    eb00013706
    27.06.20 10:34:50

    Presne tak každý varí podľa svojej chuti.

  • avatar
    Marta
    31.05.20 12:51:21

    Som zvedavá na výsledok

  • avatar
    skutova.eva@centrum.sk
    20.05.20 09:13:36

    Zápražku z vody a múky? Používam väčšinou zátrepku zo smotany na vbarenie a ešte rpidám aj šľahačkovú, petržlen nedávam, len mrkvu a neskôr hrášok a uhorku, osladím a okyselým na konci, podľa potreby..... tento recept som pozerala, je na mnoho spôsobov, každý má ten svoj, ako vidím. Aj na suroviny aj na postup.....

  • avatar
    majka.kadlecova007@gmail.com
    23.04.20 11:20:47

    Tak akurát to varím

  • avatar
    valkovabozka@gmail.com
    23.02.20 02:55:09

    Skvelý recept, veľmi chutný, len sa tak zaprášilo za ním. Ďakujem

Pre pridávanie komentára sa prihláste.