Komentár kuchára
Najlepší recept z bravčového mäsa aký poznám. Bratislavské pliecko originál je priam delikatesa. Nezameniteľná chuť a precíznosť receptu. Dajte nám vedieť ako vám chutil
Popis
Bratislavské pliecko originál s cestivinami. Obľúbený a jednoduchý recept na bravčové pliecko so zeleninou a cestovinami. Rýchly a chutný obed. Odporúčam
- 800 g Bravčové pliecko (na plátky) recepty
- 2 KS Cibuľa (nadrobno) recepty
- 2 PL Paradajkový pretlak recepty
- 1 balenie Mrkva (baby karotka) recepty
- 1/2 balenie Hrášok mrazený recepty
- 1 KS Petržlen (na male kocky) recepty
- 2 KS Uhorky nakládané (veľké) recepty
- 750 ml Vývar (mäsový) recepty
- 1/2 KS Citrón (šťava) recepty
- 200 ml Mlieko recepty
- 100 ml Smotana na šľahanie recepty
- 100 ml Pitná voda recepty
- 1 PL Múka hladká recepty
- 1 ČL Soľ (podľa chuti) recepty
- 1/2 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
- 1 dl Olej recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme z oboch strán. Takto pripravené plátky mäsa sprudka orestujeme na oleji, vyberieme a uložíme na dno tlakového hrnca. Vo výpeku orestujeme cibuľu, zalejeme trochou vody, premiešame a vlejeme na mäso. Pridáme paradajkový pretlak a soľ, zalejeme vývarom, aby mäso bolo úplne ponorené, hrniec uzavrieme a dusíme asi 40 minút.
-
Krok 2.
Potom mäso vyberieme, vsypeme petržlen a necháme asi 5 minút variť. Pridáme mrkvu a uhorky a opäť chvíľu varíme, nakoniec vsypeme hrášok, vlejeme citrónovú šťavu a zápražku zo studenej vody a trochy hladkej múky a varíme asi 10 minút. V tejto fáze dochutíme soľou a korením, zriedime mliekom a zjemníme smotanou, vložíme späť mäso a necháme prehriať.