Popis
Recept Filé z aljašskej tresky v bylinkovom cestíčku je veľmi jednoduchý. Rybky pripravené týmto spôsobom sú veľmi chutné a jemné.
- 6 kocka Rybie filé (mrazené z aljašskej tresky) recepty
- 2 KS Vajce recepty
- 6 PL Mlieko recepty
- 2 PL Solamyl recepty
- 2 PL Múka hladká recepty
- 1 ČL Grilovacie korenie recepty
- 1 ČL Tymián (sušený) recepty
- 1 ČL Rozmarín (sušený) recepty
- 2 štipka Soľ recepty
- 1 PL Múka hladká (na obalenie) recepty
- 2 PL Olej (podľa potreby na vyprážanie) recepty
- 600 g Zemiaky recepty
- 2 PL Tatárska omáčka recepty
- 1 PL Olej recepty
- 1 ČL Červená paprika sladká (môže byť aj údená) recepty
- 1/4 ČL Čierne korenie mleté recepty
- 1/2 ČL Soľ recepty
Zemiaky:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Filé necháme rozmraziť a potom len ľahko vytlačíme prebytočnú vodu, z oboch strán osolíme, obalíme v hladkej múke, namočíme v cestíčku a vyprážame vo vyššej vrstve oleja z oboch strán dozlatista. Necháme osušiť na papierovej utierke.
-
Krok 2.
Olúpané zemiaky umyjeme, nakrájame na štvrtiny alebo šestiny (to záleží na veľkosti), vložíme do misy, zalejeme studenou vodou a necháme máčať asi 10 minút. Potom zemiaky scedíme a osušíme v utierke. V mise zmiešame tatársku omáčku, olej, mletú papriku, mleté čierne korenie a soľ a do tejto zmesi prisypeme zemiaky. Rukou dôkladne premiešame a kladieme jednotlivo na plech s papierom na pečenie reznou plochou hore. Pečieme asi 40 minút na 170 stupňov.