Popis
Jednoduchý a efektný dezert na každý deň.
- 250 g Mascarpone recepty
- 250 g Tvaroh jemný recepty
- 1 balíček Šľahačka v prášku recepty
- 150 ml Mlieko recepty
- 1 balíček Vanilkový cukor recepty
- 100 g Cukor kryštálový (podľa chuti) recepty
- 0.5 balenie Piškóty recepty
- 2 dl Instantná káva (vychladená) recepty
- 10 g Kakao (alebo granko na posypanie) recepty
- 0,5 dl Amareto recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Uvaríme si silnejšiu kávu, buď instantnú alebo obyčajnú zalievanú, ktorú po vychladnutí precedíme. Kým nám vychladne, vyšľaháme si šľahačku v prášku - 1 sáčok + 150ml mlieka. V druhej miske si osobitne vyšľaháme mascarpone, tvaroh, vanilku a kryštálový cukor. Pridáme šľahačku a už len zľahka premiešame.
-
Krok 2.
Do kávy si dáme amareto, podľa chuti. Kto nemá rád, nemusí dávať. Piškóty namáčame v pripravenej káve a ukladáme do po pohára. Na to dáme pripravený krém, posypeme kakaom alebo grankom a tento postup opakujeme sž kým poháre nenaplníme. Na chvíľku uložíme do chladničky a podávame.