Recept
Popis
Recept Bravčová panenka so skaramelizovanou cibuľkou na zemiakovom pyré. Skvelá panenka ktorú musíš hneď vyskúšať.
Potrebujeme:
- 2 KS Bravčová panenka (2x200g) recepty
- 10 plátok Anglická slanina recepty
- 1 dl Kurací vývar recepty
- 4 KS Cibuľa červená (väčšie) recepty
- 40 g Cukor kryštálový recepty
- 50 ml Vinný ocot (červený) recepty
- 50 ml Olej slnečnicový recepty
- 1 ČL Soľ recepty
- 0,5 Kg Zemiaky recepty
- 1 ČL Soľ (podľa chuti) recepty
- 40 g Maslo recepty
- 1 dl Mlieko plnotučné recepty
Pyré:
VideoRecept - Bravčová panenka s cibuľkou
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Panenku si zabalíme do slaninky a na panvici s trochou oleja orestujeme s každej strany. Podleje vývarom, privedieme k varu, plamen odstavíme a necháme pod pokrievkou asi 5 minút odstáť. Panenku vyberieme a do výpeku necháme rozpustiť kúsok masla.
-
Krok 2.
Cibuľu si nakrájame na väčšie kúsky a v menšom hrnci ju necháme skaramelizovať s cukrom a octom
-
Krok 3.
Pyré, zemiaky si očistíme a nakrájame na kocky. Vo vode necháme zemiaky uvariť do mäkka, scedíme vodu a ešte horúce zemiaky si rozlačíme, medzi tým pridáme maslo a mlieko. Dochutíme soľou podla potreby.
-
Krok 4.
Podávame ako na fotografii :) dobrú chuť
Kuchár/ka
Teším sa s každej odozvy, na každý recept. Ak predsa navaríte podľa niektorého z mojich receptov, budem ešte radšej ak zanecháš komentár :)
Zobraz profil