Komentár kuchára
Výborná kuracie stehná na smotane s kolienkami alebo môžete dať ako prílohu noky. Jednoduchý a rýchli recept na kurací perkelt alebo kuracie na smotane.
Popis
Recept na kuracie stehná na smotane alebo ako kurací perkelt je výborná voľba. Jednoduchý a naozaj chutný obed máte rýchlo hotový. Ako prílohu odporúčame noky alebo kolienka
Potrebujeme:
- 8 KS Kuracie stehná (horné) recepty
- 1 KS Cibuľa recepty
- 1 strúčik Cesnak recepty
- 1 PL Olej recepty
- 1 ČL Soľ (podľa chuti) recepty
- 1 PL Červená paprika sladká (mletá) recepty
- 1 štipka Čierne korenie (podľa chuti) recepty
- 200 ml Smotana na šľahanie (33%) recepty
- 1 PL Múka hladká recepty
- 1.5 dl Mlieko (od oka) recepty
- 1 balenie Cestoviny (kolienka) recepty
- 1 ČL Soľ recepty
Príloha:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Cibuľu a cesnak si nakrájame na drobno a v hrnci speníme na oleji. Pridáme umyté horné kuracie stehná, necháme zatiahnuť, osolíme, okoreníme a pridáme mletú červenú papriku. Podlejeme vodou a dusíme do mäkka, cca 60 minút. Ak je mäsko hotové, pripravíme si zátrepku z mlieka a hladkej múky, ktorú vlejeme k mäsku (dobre rozmiešame). Zalejeme šľahačkovou smotanou a necháme prevrieť. Podávame s kolienkami. Dobrú chuť :)
Kuchár/ka
Teším sa s každej odozvy, na každý recept. Ak predsa navaríte podľa niektorého z mojich receptov, budem ešte radšej ak zanecháš komentár :)
Zobraz profil