Danula Vašíčková

Porcií 10
Minút60
NáročnosťNízka

(4.5 / 5)
Videné: 21 552 x
Vytvorené: 09.11.2020

Kategória:
Cukrovinky
Sledké potešenie na každý deň

Recept

Komentár kuchára

Na tenhle dezert pokaždé nachytám i zapřísáhlé dietáře. A není divu, je to vážně tuze žravá záležitost.

Popis

Výnimočný a výnimočné dobrý dezert s veľkolepým názvom Nebeská Máňa. Jeho nebeská krémová chuť s kávou ho naozaj vystihuje. Jeden z najlepších kávových dezertov vôbec

Korpus:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Korpus: Žĺtky s cukrom ušľahať ručným elektrickým šľahačom do hustej bielej peny, po lyžiciach zašľahať horúcu vodu a olej a potom už len vareškou vmiešať múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli. Cesto rozotrieť na veľký hlboký plech (42x32cm, vymazávajú maslom a vysypávame hrubou múkou iba dno) a piecť 20 minút na 170 stupňov.

  • Krok 2.

    Nechať vychladnúť, natrieť pikantne marmeládou (použila som domácu z čiernej ríbezle), polovicou krému, poklásť piškóty, namočenými v káve s rumom, potrieť zvyškom krému, navrch natrieť šľahačku a dozdobiť Grankom.

  • Krok 3.

    Krém: Z mlieka, cukru, pudingového prášku a instantné kávy uvariť hustý puding a do ešte horúceho zašľahať maslo. Nechať vychladnúť a potom prešľahať dôkladne elektrickým šľahačom, po častiach vyšľahať kyslú smotanu a rozdeliť na dve polovice.

Načítam obsah...