Recept
Komentár kuchára
Na tenhle dezert pokaždé nachytám i zapřísáhlé dietáře. A není divu, je to vážně tuze žravá záležitost.
Popis
Výnimočný a výnimočné dobrý dezert s veľkolepým názvom Nebeská Máňa. Jeho nebeská krémová chuť s kávou ho naozaj vystihuje. Jeden z najlepších kávových dezertov vôbec
Korpus:
- 5 KS Vajce recepty
- 250 g Cukor práškový recepty
- 10 PL Horúca voda recepty
- 10 PL Olej recepty
- 150 g Múka hladká recepty
- 1/2 balíček Kypriaci prášok do pečiva recepty
- 1 štipka Soľ recepty
- 1 l Mlieko plnotučné recepty
- 4 balenie Vanilkový puding recepty
- 200 g Cukor kryštálový recepty
- 2 PL Instantná káva recepty
- 100 g Maslo recepty
- 3x kelímok Kyslá smotana (celkom 600g) recepty
- 3 balenie Piškóty (dlhé, 36 ks) recepty
- 250 ml Instantná káva (silná, vychladnutá) recepty
- 0,5 dl RUM (UM) recepty
Krém:
Piškóty do plnky:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Korpus: Žĺtky s cukrom ušľahať ručným elektrickým šľahačom do hustej bielej peny, po lyžiciach zašľahať horúcu vodu a olej a potom už len vareškou vmiešať múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli. Cesto rozotrieť na veľký hlboký plech (42x32cm, vymazávajú maslom a vysypávame hrubou múkou iba dno) a piecť 20 minút na 170 stupňov.
-
Krok 2.
Nechať vychladnúť, natrieť pikantne marmeládou (použila som domácu z čiernej ríbezle), polovicou krému, poklásť piškóty, namočenými v káve s rumom, potrieť zvyškom krému, navrch natrieť šľahačku a dozdobiť Grankom.
-
Krok 3.
Krém: Z mlieka, cukru, pudingového prášku a instantné kávy uvariť hustý puding a do ešte horúceho zašľahať maslo. Nechať vychladnúť a potom prešľahať dôkladne elektrickým šľahačom, po častiach vyšľahať kyslú smotanu a rozdeliť na dve polovice.