Komentár kuchára
Zase po čase čerstvá rybička. Ale vzhledem k okolnostem asi na dlouho poslední. Tak jsme si ji náležitě vychutnali...
Popis
Výborný a rýchly recept na Losos na masle a smotanové zemiaky. Jemné zemiaky si priam až pýtaju skvelé sústu lososa. Losos sa rozplýva na jazyku. Odporúčame
- 4 plátok Losos recepty
- 1 KS Citrón recepty
- 2 strúčik Cesnak recepty
- kúsok Maslo recepty
- 1 vetvička Rozmarín recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
- 1 a 1/2 Kg Zemiaky recepty
- sušený Rozmarín (podľa chuti) recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- Sušený cesnak (podľa chuti) recepty
- Bravčová masť recepty
- 1 kelímok Smotana na šľahanie recepty
Príloha:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Ryba: Porcie lososa zo strany s kožou niekoľkokrát zvrchu narežeme a rozložíme na doštičku kožou dole, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme hodinku odpočívať. Potom mäso z oboch strán osolíme a okoreníme a smažíme na oleji s trochou masla, dvoma roztlačenými strúčiky cesnaku a vetvičkou čerstvého rozmarínu.
-
Krok 2.
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na cca 3mm hrubé plátky. Pekáč alebo zapekaciu misu vymastíme masťou a na dno poukladáme vrstvu zemiakov, tesne vedľa seba, ľahko osolíme, uložíme ďalšiu vrstvu, opäť ľahúčko osolíme, posypeme sušeným cesnakom a rozmarínom, uložíme ďalšiu vrstvu zemiakov a opäť osolíme. takto pokračujeme stále dookola, každú vrstvu mierne osolíme, každú druhú zasypeme sušeným cesnakom a rozmarínom.
-
Krok 3.
Potom všetko zalejeme smotanou, pekáč nepriedušne uzavrieme a pečieme na 180 stupňov do polomäkka (asi 45 minút). Potom veko odklopíte a zemiaky dopečieme do farby.