listok
Danula Vašíčková

Porcií 4
Minút 50
Náročnosť Nízka

(4.93 / 5)
Videné: 20 606 x
Losos na masle a smotanové zemiaky

Komentár kuchára

Zase po čase čerstvá rybička. Ale vzhledem k okolnostem asi na dlouho poslední. Tak jsme si ji náležitě vychutnali...


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Ryba: Porcie lososa zo strany s kožou niekoľkokrát zvrchu narežeme a rozložíme na doštičku kožou dole, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme hodinku odpočívať. Potom mäso z oboch strán osolíme a okoreníme a smažíme na oleji s trochou masla, dvoma roztlačenými strúčiky cesnaku a vetvičkou čerstvého rozmarínu.

  • Krok 2.

    Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na cca 3mm hrubé plátky. Pekáč alebo zapekaciu misu vymastíme masťou a na dno poukladáme vrstvu zemiakov, tesne vedľa seba, ľahko osolíme, uložíme ďalšiu vrstvu, opäť ľahúčko osolíme, posypeme sušeným cesnakom a rozmarínom, uložíme ďalšiu vrstvu zemiakov a opäť osolíme. takto pokračujeme stále dookola, každú vrstvu mierne osolíme, každú druhú zasypeme sušeným cesnakom a rozmarínom.

  • Krok 3.

    Potom všetko zalejeme smotanou, pekáč nepriedušne uzavrieme a pečieme na 180 stupňov do polomäkka (asi 45 minút). Potom veko odklopíte a zemiaky dopečieme do farby.

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept