Recept
Komentár kuchára
Pokud čekáte návštěvu a nebo vás třeba jen "honí mlsná", tak jako nás, není nic jednoduššího než si umotat třeba takovouhle rychlou roládu. Je lehounká jako pírko, není přeslazená a... je prostě a jednoduše k sežrání.
Popis
Lahodná čokoládová roláda Deň a Noc s kokosovým pudingom. Čokoládová roláda recept. Jemný a veľmi chutná s malým trikom
Potrebujeme na cesto:
- 6 KS Vajce recepty
- 6 PL Cukor kryštálový (vrchovaté) recepty
- 2 PL Olej recepty
- 1 balíček Čokoládový puding (puding bez varenia Dr.Oetker) recepty
- 400 g Kyslá smotana (studená, dala som 18% Pilos z Lidlu) recepty
- 150 ml Mlieko (studené) recepty
- 1 balenie Kokosový puding (bez varenia Dr.Oetker) recepty
- 100 g Čokoláda na varenie (používam 52%) recepty
- 100 g Smotana na šľahanie (min. 33%, studená) recepty
Krém:
Poleva:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
V mise vyšľaháme do tuhej peny bielka s cukrom, potom po jednom zašľaháme žĺtky a olej a nakoniec vyšľaháme puding bez varenia. Ten naozaj nevaríme, zašľaháme suchý prášok !!!
-
Krok 2.
Cesto natrieme na veľký plech (42x32cm), vystlaný pomasteným papierom na pečenie a pečieme 20 minút na 200 stupňov. Hotový korpus necháme vychladnúť, potom potrieme krémom a za súčasného odstraňovania papiera na pečenie pevne zvinieme. Roládu dozdobíme čokopolevou a dáme na hodinku do chladničky stuhnúť.
-
Krok 3.
Krém: Všetko stačí len ručným elektrickým šľahačom dôkladne vyšľahať a potom zľahka natrieť na korpus.
-
Krok 4.
Poleva: V kastrolíku necháme zohriať smotanu a vlejeme do misky k nalámané čokoláde. necháme chvíľku stáť a potom rozmiešame dohladka plastovou stierkou. Táto poleva sa po zatuhnutí krásne krája a nepraská.