Recept
Popis
Syrovo smotanové cestoviny so šunkou - receptík na chutný obed alebo večeru pripravený za pár minút a málo peňazí.
Potrebujeme:
- 400 g Cestoviny (penne alebo motýliky) recepty
- 1 KS Cibuľa (väčšia alebo 2 menšie) recepty
- 3 strúčik Cesnak recepty
- 200 g Šunka (podľa vlastného výberu) recepty
- 150 g Tavený syr recepty
- 500 ml Smotana na varenie recepty
- 1 plechovka Šampiňóny recepty
- 1 plechovka Kukurica recepty
- 1 plechovka Hrášok recepty
- 2 ČL Soľ (podľa potreby) recepty
- 1 štipka Čierne korenie mleté recepty
- 1 štipka Farebné korenie (najlepšie priamo z mlynčeka ) recepty
- 1 štipka Bazalka (sušená alebo čerstvá) recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Začiatok klasicky ako vždy - na rozohriatom oleji si speníme nakrájanú cibuľku. Pridáme šunku. Tú sme si ešte v obchode nechali narezať na plátky a pred varením sme si ju nakrájali na kocky cca 1x1 cm. Pridáme pretlačený cesnak a opražíme. Dávame však pozor aby nám šunka veľmi neprilipla na hrniec. Ak sa tak deje, trošilinku podlejeme vodou.
-
Krok 2.
Na druhej panvičke si na masle opražíme scedené šampiňóny. Pozor však ! Tie počas praženia radi strieľajú, preto ak ich nechceme mať po celej kuchyni, panvičku prikryjeme a za občasného miešania, ich troška podusíme. Do pripraveného základu z cibuľky, šunky a cesnaku vylejeme smotanu a pridáme syr. Syr necháme pekne rozpustiť a celé troška prevrieť. Asi po 10. minútach tam šupneme hotové šampiňóny, kukuricu a hrášok (ak niečo z toho nemáte radi, kľudne to môžete vynechať). Mierne osolíme, okoreníme korením a bazalkou a povaríme.
-
Krok 3.
Samozrejme, že počas prípravy omáčky sa nám v hrnci zohrieva voda na cestoviny. Tie si uvaríme v osolenej vode, pridáme aj trocha oleja aby sa nám nezlepili, premyjeme pod teplou vodou, scedíme a necháme odkvapkať. Na záver cestoviny dáme do hrnca, vylejeme na ne pripravenú omáčku, dobre premiešame a podávame. Verím, že budú chutiť ;-) Dobrú chuť :)