Recept
Popis
Rybie filé s hráškové pyré vieme pripraviť aj na prírodno. No tento recept budete vedieť aj naspamäť. Recept na Filé z tresky v bylinkovom cestíčku a zemiakovo hráškové pyré
Potrebujeme:
- 6 kocka Rybie filé (aljašská treska) recepty
- 6 PL Mlieko recepty
- 2 KS Vajce recepty
- 2 PL Solamyl recepty
- 2 PL Múka hladká recepty
- 1 ČL Grilovacie korenie recepty
- 1/2 ČL Tymián (sušený) recepty
- 1/2 ČL Rozmarín (sušený) recepty
- 1 ČL Soľ (podľa chuti) recepty
- 1 dl Olej (cca, na vyprážanie) recepty
- 1 Kg Zemiaky recepty
- 500 g Hrášok mrazený recepty
- 50 g Maslo recepty
- 1 ČL Soľ (podľa chuti) recepty
Pyré:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Filé nechám rozmraziť a potom len ľahko vytlačíme prebytočnú vodu, z oboch strán osolíme, namočím v cestíčku a vyprážame vo vyššej vrstve oleja z oboch strán dozlatista. Nechám osušiť na papierovej utierke.
-
Krok 2.
Hrášok uvaríme domäkka v osolenej vode a scedíme, časť vývaru si ponecháme bokom na zriedenie. Časť hrášku si vždy odoberiem stranou a vmiešame až do hotového pyré, pekne to potom na tanieri vyzerá. Zvyšok prejdeme v hrnci tyčovým mixérom a zakryjeme pokrievkou, aby nám zbytočne nevychladol.
-
Krok 3.
Zemiaky olúpeme a nakrájame na menšie kúsky, zalejeme vodou (ja polievam už horúcou), pridáme soľ a klasicky uvaríme domäkka. Scedíme a Mačkadlo pekne roztlačíme, pridáme hráškové pyré a maslo, dôkladne premiešame, prípadne zriedime vývarom na požadovanú konzistenciu a nakoniec vsypeme odložený uvarený hrášok a len ľahko premiešame.