Danula Vašíčková

Porcií 5
Minút50
NáročnosťNízka

(4.73 / 5)
Videné: 16 939 x
Vytvorené: 26.02.2019

Kategória:
Ryby
Ryby rybky rybičky

Recept

Popis

Rybie filé s hráškové pyré vieme pripraviť aj na prírodno. No tento recept budete vedieť aj naspamäť. Recept na Filé z tresky v bylinkovom cestíčku a zemiakovo hráškové pyré

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Filé nechám rozmraziť a potom len ľahko vytlačíme prebytočnú vodu, z oboch strán osolíme, namočím v cestíčku a vyprážame vo vyššej vrstve oleja z oboch strán dozlatista. Nechám osušiť na papierovej utierke.

  • Krok 2.

    Hrášok uvaríme domäkka v osolenej vode a scedíme, časť vývaru si ponecháme bokom na zriedenie. Časť hrášku si vždy odoberiem stranou a vmiešame až do hotového pyré, pekne to potom na tanieri vyzerá. Zvyšok prejdeme v hrnci tyčovým mixérom a zakryjeme pokrievkou, aby nám zbytočne nevychladol.

  • Krok 3.

    Zemiaky olúpeme a nakrájame na menšie kúsky, zalejeme vodou (ja polievam už horúcou), pridáme soľ a klasicky uvaríme domäkka. Scedíme a Mačkadlo pekne roztlačíme, pridáme hráškové pyré a maslo, dôkladne premiešame, prípadne zriedime vývarom na požadovanú konzistenciu a nakoniec vsypeme odložený uvarený hrášok a len ľahko premiešame.

Načítam obsah...