Recept
Komentár kuchára
Úžasná tortička na párty. Letná, svieža chuť očaruje každého.
Popis
Citrónová torta s mascarpone plnkou. Recept na úžasnú osviežujúcu tortu, ktorá svojou lahodnou chuťou dostane každého. Vhodná na oslavu alebo aj na párty.
Potrebujeme:
- 5 KS Vaječný žĺtok recepty
- 5 PL Múka hladká recepty
- 5 PL Cukor kryštálový recepty
- štipka Soľ recepty
- 1 balíček Kypriaci prášok do pečiva (6g) recepty
- 5 KS Vaječný bielok recepty
- 500 g Mascarpone recepty
- 250 g Cukor práškový recepty
- Citrónová šťava (z 3-4 citrónov) recepty
- Citrónová kôra (z 3-4 citrónov) recepty
- 500 ml Smotana na šľahanie recepty
Plnka:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Najprv si pripravíme korpus. Oddelíme si žĺtky od bielkov a pripravíme si sneh z bielkov. Potom si vyšľaháme žĺtky. Pridáme 5 PL kr. cukru k žĺtkom.
-
Krok 2.
K žĺtkom pridáme 5 PL hladkej múky, štipku soli a kypriaceho prášku.
-
Krok 3.
Pridáme bielkový sneh a veľmi jemne zapracujeme zvyšok snehu. Cesto navrstvíme na papierom vystlaný plech a pečieme pri teplote 180 °C zhruba 25-30 minút.
-
Krok 4.
Či je hotové otestujeme špajľou. Ak po zapichnutí vyjde z cesta čistá, korpus je hotový.
-
Krok 5.
Ja som spravila 3x korpus z 15 ks vajíčok. Čiže postup som zopakovala ešte 2x.
-
Krok 6.
Plnka: Rozmixujeme 500g mascarpone s práškovým cukrom. Postupne pridávame citrónovú kôru a potom citrónovú šťavu.
-
Krok 7.
V druhej miske si rozšľaháme smotanu na šľahanie Pridávame rozšľahanú rastlinnú smotanu 500 ml k mascarpone.
-
Krok 8.
Korpus natrejeme citrónovým krémom. Zo zvyšku si pekne vyzdobíme tortičku.