Peter Lauf profilová foto

Porcií 4
Minút20
NáročnosťNízka

(5 / 5)
Videné: 5 257 x
Vytvorené: 19.02.2022

Kategória:
Bezmäsité jedlá
Zdravé potešenie duše na mnoho spôsobov
Pozor Súťaž!
Vianoce 2024 - Súťaž o sadu nožov - Ideš variť? Zapoj sa pridaním receptu a si v hre

Komentár kuchára

Štandardný ba priam klasický vyprážaný syr je pre niekoho sťa by droga :) alebo občasný hriech. V každom prípade si na ňom pochutná každý. Recept na klasický domáci vyprážaný syr. Foto zdroj: Danula Vašičková

Popis

Tradičný vyprážaný syr v celej jednoduchosti a kráse. Jednoduchá príprava pre každého. Aký syr použiť na vyprážanie a aj postup. Recept na vyprážaný syr

Potrebujeme:

  • cca 450 g Eidam tehla (4 plátky cca 1 cm)    recepty
  • Strúhanka (podľa potreby)    recepty
  • 2 KS Vajce    recepty
  • Múka hladká (podľa potreby)    recepty
  • Olej slnečnicový (na vyprážanie)    recepty
  • Zemiaky (podľa chuti ako príloha)    recepty

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Na náš klasický vyprážaný syr použijeme EIDAM tehlu aspoň 40% tuku. To preto aby sa nám tak veľmi neroztekal. Môžeme použiť aj GOUNDA syr. Ten má podľa mňa takú orieškovejšiu chuť.

  • Krok 2.

    Vajíčka si mierne vyšľaháme s vidličkou s kúskom soli v hlbokom tanieri. Zvlášť v tanieri máme pripravenú strúhanku a v treťom tanieri zase hladkú múku. Teraz máme pripravené všetko na trojobal. Plátok syra vysypeme v hladkej múke, potom celý vo vajíčkach, znova v múke, vajíčkach a nakoniec v strúhanke.

  • Krok 3.

    Takto obalené syry vložíme do rozpáleného oleja dozlatista vyprážame / smažíme. Nie však extra dlho. cca 2 minúty. Podávame s obľúbenou prílohou. Napríklad hranolky, krokety, zemiakové pyré a majonéza. Dobrú chuť

  • Načítavam ...

Kuchár/ka

Peter Lauf

Teším sa s každej odozvy, na každý recept. Ak predsa navaríte podľa niektorého z mojich receptov, budem ešte radšej ak zanecháš komentár :)

Zobraz profil
Načítam obsah...