listok
Iveta Lapínová

Porcií 4
Minút 50
Náročnosť Nízka

(5 / 5)
Videné: 6 278 x
Kuracie na paprike s haluškami

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Kuracie mäsko pokrájame na kúsky, mäso zvolíme podľa chuti, nohy, prsia, pokojne môže byť aj s kožou. Na jedno kura potrebujeme 3-4 šalotky, jednu červenú, mäsitú papriku, jednu kyslú smotanu, soľ, štipka korenia, jeden bobkový list, 4-5 Pl oleja.

  • Krok 2.

    Papriku so šalotkou pokrájame na drobno a testujeme na oleji. Pridáme nakrájané mäso, osolíme, jemne okoreníme, pridáme bobkový list a chvíľu restujeme spolu so šalotkou a paprikou, potom prilejeme vodu, mäso by malo byť asi do troch štvrtín zaliate, prikryjeme a dusíme do mäkka.

  • Krok 3.

    Podľa potreby podlejeme vodou. Keď je kuracinka mäkká, vyberieme ju na tanier, omáčku rozmixujeme a pridáme kyslú smotanu, dobre miešame, kým omáčka začne vrieť. Chvíľku povaríme na miernom ohni a odstavíme. Mäsko vrátime do omáčky.

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept