Kuracie mäsko pokrájame na kúsky, mäso zvolíme podľa chuti, nohy, prsia, pokojne môže byť aj s kožou. Na jedno kura potrebujeme 3-4 šalotky, jednu červenú, mäsitú papriku, jednu kyslú smotanu, soľ, štipka korenia, jeden bobkový list, 4-5 Pl oleja.
Papriku so šalotkou pokrájame na drobno a testujeme na oleji. Pridáme nakrájané mäso, osolíme, jemne okoreníme, pridáme bobkový list a chvíľu restujeme spolu so šalotkou a paprikou, potom prilejeme vodu, mäso by malo byť asi do troch štvrtín zaliate, prikryjeme a dusíme do mäkka.
Podľa potreby podlejeme vodou. Keď je kuracinka mäkká, vyberieme ju na tanier, omáčku rozmixujeme a pridáme kyslú smotanu, dobre miešame, kým omáčka začne vrieť. Chvíľku povaríme na miernom ohni a odstavíme. Mäsko vrátime do omáčky.
Pre pridávanie komentára sa prihláste.