Komentár kuchára
Výborné pečené zemiaky s párkom na spôsob živánskej v pekáči. Recept máme od Danielky Legerskej. Ďakujeme
Popis
Pečené zemiaky s párkom je taká dobrota, že ak skúsite, isto iste neobanujete a urobíte to ešte a ešte, tak ako ja. Vyskúšajte pečené zemiaky na spôsob živánskej v pekáči
Potrebujeme:
- 1,5 Kg Zemiaky (podľa veľkosti pekáča) recepty
- 2 KS Cibuľa červená (väčšie) recepty
- 2 KS Cibuľa (väčšie) recepty
- 4-6 KS Párky recepty
- kúsok Údená slanina recepty
- 1 KS Klobása recepty
- 0,5 až 1 dl Olej slnečnicový recepty
- 2 ČL Soľ recepty
- 1 ČL Červená paprika sladká recepty
- trocha Rasca recepty
- Majoránka (podľa chuti) recepty
- Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
- Petržlenová vňať (podľa chuti) recepty
- Cesnak (podľa chuti) recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Toto je taká dobrota, že ak skúsite, isto iste neobanujete a urobíte to ešte a ešte, tak ako ja. Zemiaky očistíme, pokrájame na štvrtky, rovnako aj cibule a toto polejeme slanou olejovou zmesou, dobre spolu premiešame a všetko premiestnime do pekáča vyloženého papierom na pečenie.
-
Krok 2.
Vložíme do vyhriatej rúry na 200 st.C, pečieme asi 3/4 hodiny. Občas premiešame. Po hodine, keď sú zemiaky skoro mäkké, pridáme na kolieska pokrájané párky, klobásu a na malé kocky slaninku, premiešame a dáme zapiecť ešte na asi 30 minút, to by už zemiaky mali byť upečené (doba pečenia závisí samozrejme od druhu zemiakov).
-
Krok 3.
SKRÁTENÁ VERZIA : ak sa ponáhľame, zemiaky trocha predvaríme a ostatné už podľa receptu, párky s klobásou,slaninou dáme ale hneď ku zemiakom, tým sa doba pečenia skráti – odsledujeme.
Kuchár/ka
Teším sa s každej odozvy, na každý recept. Ak predsa navaríte podľa niektorého z mojich receptov, budem ešte radšej ak zanecháš komentár :)
Zobraz profil