Autor Peter Lauf

Porcií 8
Minút120
NáročnosťNízka

(4.8 / 5)
Videné: 2 959 x
Vytvorené / Upravené: 07.04.2023

Kategória:
Bezmäsité jedlá
Zdravé potešenie duše na mnoho spôsobov

Recept

Komentár kuchára

Veľkonočná hrudka, syrek ...každý to volá inak ...ja som robila prvý krát ...stále to robievala mamka, tak som vyskúšala teda i ja ...ešte vychytať pár múch a bude to dokonalé :)

Popis

Recept na jednoduchú Veľkonočnú hrudku alebo syrek. Tradičná pochúťka volaná vždy v každom kraji inak. Poznáme ju teda ako Veľkonočná hrudka alebo Veľkonočný syrek. Odporúčam

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Vajíčka si rozšľaháme s mliekom, pridáme soľ, privedieme pomaly k varu a miešame, varíme na miernom ohni v podstate až do vytvorenia hrudiek ako na tvaroh,cca 15 min

  • Krok 2.

    Potom pridáme bylinky, ja som teraz len pažítku, premiešame a vlejeme cez gázu, zavesíme tak, aby všetka voda odkvapkala ...aj 2-3 hodiny, uložíme do chladu ...potom už len narezať a chutnať

Pridať komentár

Kuchár/ka

Peter Lauf

Teším sa s každej odozvy, na každý recept. Ak predsa navaríte podľa niektorého z mojich receptov, budem ešte radšej ak zanecháš komentár :)

Zobraz profil

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Komentáre (0)