Komentár kuchára
Ahojte :) u mňa dnes rajčinová omáčka, pečene masovo- ryžové gule a domáce knedle. Recept na domáci knedlík je súčasťou receptu.
Popis
Výborné ba až najlepšie mäsové guľky v paradajkovej omáčke. Náš recept používa guľky s bravčovo hovädzieho mäsa, paradajková omáčka, domáci knedlík.
Gule:
- 300 g Ryža recepty
- 500 g Mleté mäso recepty
- 3 KS Vajce recepty
- 1 ČL Soľ (podľa chuti) recepty
- 1/2 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
- 1-2 strúčik Cesnak (pretlačiť, podľa chuti) recepty
- 1 ČL Červená paprika sladká (podľa chuti) recepty
- 1/2 ČL Majoránka (podľa chuti) recepty
- 1-2 štipka Rasca (podľa chuti) recepty
- 2-3 PL Strúhanka recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 2.
OMÁČKA - do hrnca si dáme hladkú múku a opražíme do ružova. Zalejeme studenou vodou a dobre rozmiešame, aby neboli hrudky. Pridáme pretlak alebo pyré, ja dávam pol litra . Soľ, celé korenie, klinčeky, bobkový list , cukor a nove korenie . Povaríme 10 min. Na konci môžeme odcediť od korenín.
-
Krok 3.
KNEDLA - na 3 ks. 750 g plh. múka, 1,5 pl soľ, 400 ml. mlieko, 1 vajíčko, 3/4 deci olej, 1 cl cukor, 1 kocka kvasníc. Z pol mlieka, cukru a kvasníc pripravíme kvások, keď napučí pridáme k ostatnému a vypracujeme polotuhé cesto. Necháme 45 min kysnúť. Rozdelíme na 3 ks a vyformujeme knedle . Necháme podkysnúť 15 min a paríme každý kus 20 min. Po vybratí popicháme špáradlom a zľahka potrime olejom.