Popis
Cestoviny s kuracím alebo sójovým mäsom sú jednoduché na prípravu a veľmi chutné na konzumáciu :)
- 0.5 Kg Kuracie prsia (alebo sójové kocky) recepty
- 2 KS Cibuľa recepty
- 4 strúčik Cesnak recepty
- 1 balenie Mrazená zelenina (podľa vlastného výberu) recepty
- 2 KS Špekáčky (alebo troch diétnej salámy) recepty
- 2 PL Tatárska omáčka recepty
- 2 PL Kečup recepty
- 1 ČL Sójová omáčka recepty
- 50 g Eidam tehla recepty
- 1 PL Olej recepty
- 1 balenie Cestoviny (špirálky, motýliky, penne ... ) recepty
- 2 ČL Soľ recepty
- 1 štipka Čili korenie mleté recepty
- 1 štipka Biele korenie recepty
- 1 štipka Vegeta recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Cibuľku nakrájanú na drobno si oprážime na rozohriatej masti, ku ktorej neskôr pridáme na kocky nakrájané kuracie mäsko a salámu alebo špekáčky. Ak robíme sójové kocky, tak tie si najprv uvaríme v osolenej vode a až potom ich pridáme k cibuľke. Spolu to dobre oprážime a podusíme do polomäkká. Podľa potreby podlievame vodou.
-
Krok 2.
Osolíme, okoreníme, pridáme pretlačený cesnak a keď je mäsko takmer mäkké pridáme zeleninu. Ja používam mrazenú, najlepšie keď je tam kukurica, hrášok, mrkva. Môžeme však použiť aj inú zeleninu podľa vlastného výberu. Celú zmes vydusíme do mäkka a dochutíme ešte sójovou omáčkou. Keď je to všetko mäkké, podlejeme vodou tak aby jej trocha zostalo, kúsok prevaríme a odstavíme.
-
Krok 3.
V osolenej vode si uvaríme cestoviny, taktiež podľa vlastného výberu (hodia sa k tomu vretienka, motýliky alebo makaróny). Medzi časom si pripravíme dresing - zmiešame tatársku omáčku, kečup a sójovú omáčku.