Mäsové guľky v zeleninovej omáčke s cestovinou. Tento výborný recept na mäsové guľky si veľmi rýchlo obľúbiš. Vyskúšaj ho
Guličky: Zo zmesi uhnetieme vlhkými rukami malé guľôčky, ktoré zvoľna varíme v mierne osolenej vode asi 15 minút. Potom scedíme, vývar nevylievame, použijeme ho na omáčku.
Omáčka:Vo veľkom kastróle na oleji speníme cibuľu, pridáme cesnak, cuketu a mletú papriku a zľahka zarestujeme. Potom pridáme paradajkový pretlak a paradajky, vsypeme cukor a zalejeme asi 250ml vývaru z mäsových guliek.
Necháme mierne prebublávať asi 20 minút. Potom zahustíme zápražkou z vychladeného vývaru a trochy hladkej múky a necháme asi 10 minút prevariť. Dochutíme soľou, korením a paprikovou pastou.
Sporák stlmíme na minimum a do hotovej omáčky vsypeme mäsové guľky.
Ako prílohu podávame cestoviny.