Danula Vašíčková profilová foto

Porcií 4
Minút70
NáročnosťNízka

(4.18 / 5)
Videné: 12 176 x
Vytvorené: 28.10.2019

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín

Popis

Mäsové guľky v zeleninovej omáčke s cestovinou. Tento výborný recept na mäsové guľky si veľmi rýchlo obľúbiš. Vyskúšaj ho

Guličky:
  • 400 g Mleté mäso (hov-barv. mix)    recepty
  • 1 KS Vajce    recepty
  • 1 PL Olej    recepty
  • Soľ (podľa chuti)    recepty
  • Čierne korenie mleté (podľa chuti)    recepty
  • Načítavam ...
  • Sušený cesnak (podľa chuti)    recepty
  • Petržlenová vňať (nasekaná nadrobno)    recepty
  • Omáčka:

  • 1 KS Cibuľa (nadrobno)    recepty
  • 4 strúčik Cesnak (nadrobno)    recepty
  • 1 KS Cuketa (stredne veľká, nahrubo nastrúhať aj so šupkou)    recepty
  • Olej    recepty
  • 1 plechovka Paradajkový pretlak    recepty
  • 1 plechovka Lúpané paradajky    recepty
  • 2 PL Cukor kryštálový    recepty
  • 1 PL Červená paprika sladká (ja dala zaúdenú)    recepty
  • 1 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti)    recepty
  • Soľ (podľa chuti)    recepty
  • Múka hladká    recepty
  • Papriková pasta (pikantná(Harissa, Saba a pod.))    recepty

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Guličky: Zo zmesi uhnetieme vlhkými rukami malé guľôčky, ktoré zvoľna varíme v mierne osolenej vode asi 15 minút. Potom scedíme, vývar nevylievame, použijeme ho na omáčku.

  • Krok 2.

    Omáčka:Vo veľkom kastróle na oleji speníme cibuľu, pridáme cesnak, cuketu a mletú papriku a zľahka zarestujeme. Potom pridáme paradajkový pretlak a paradajky, vsypeme cukor a zalejeme asi 250ml vývaru z mäsových guliek.

  • Krok 3.

    Necháme mierne prebublávať asi 20 minút. Potom zahustíme zápražkou z vychladeného vývaru a trochy hladkej múky a necháme asi 10 minút prevariť. Dochutíme soľou, korením a paprikovou pastou.

  • Krok 4.

    Sporák stlmíme na minimum a do hotovej omáčky vsypeme mäsové guľky.

  • Krok 5.

    Ako prílohu podávame cestoviny.

Načítam obsah...