Dominika Huszáriková profilová foto

Porcií 10
Minút90
NáročnosťStredná

(3.67 / 5)
Videné: 6 123 x
Vytvorené: 14.09.2021

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín
Pozor Súťaž!
Vianoce 2024 - Súťaž o sadu nožov - Ideš variť? Zapoj sa pridaním receptu a si v hre

Popis

Šťavnatá živánska z jednej zapekacej misy s domácimi kyslími uhorkami. Tento perfektný recept na šťavnatú živánsku musíte vyskúšať. Jednoduchý recept na živánsku odo mňa je výborný. Živánsku dobrôtku pečieme 60 minút pri 250 °C. Šťavnatú pochúťku servírujeme s domácim jogurtovým dresingom. Prajem dobrú chuť!

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Šťavnatú živánsku si pripravíme takto: Zemiačiky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na malé kocky.

  • Krok 2.

    Bravčové mäsko si umyjeme a nakrájame na rovnako veľké kocky, ako zemiaky.

  • Krok 3.

    Očistíme si cibuľu a mrkvu. Cibuľu nakrájame na kolieska a aj mrkvu. Slaninu si nakrájame na malé kocky.

  • Načítavam ...
  • Krok 4.

    Všetky suroviny : zemiaky, mäso, cibuľu, mrkvu, kukuricu a slaninu dáme do jednej nádoby a všetko spolu poriadne premiešame.

  • Krok 5.

    Do nádoby pridáme korenie a horčicu. Zas všetko poriadne premiešame a dáme do zapekacej misy. Vrch posypeme strúhaným syrom.

  • Krok 6.

    Živánsku dobrôtku pečieme 60 minút pri 250 °C. Šťavnatú pochúťku servírujeme s kyslími uhorkami alebo domácim jogurtovým dresingom. Prajem dobrú chuť!

Načítam obsah...