Popis
Chutné a mäkké medovníky, ktoré nesmú chýbať na vianočnom stole. Rozvoňajú vám celý dom a nabudia čaro Vianoc.
- 400g g Múka hladká recepty
- 140 g Cukor práškový recepty
- 2 KS Vajce recepty
- 100 g Hera recepty
- 2 PL Včelí med (rozpustený) recepty
- 2 ČL Perníkové korenie recepty
- 1 ČL Sóda bikarbóna recepty
- 140 g Cukor práškový recepty
- 1 KS Vaječný bielok recepty
- Citrónová šťava recepty
Bielková poleva:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Preosiatu múku zmiešame s preosiatym práškovým cukrom, sódou a perníkovým korením. Pridáme heru, vajíčka a rozpustený med. Zhnetieme cesto a necháme odležať v chladničke (stačí do druhého dňa). Cesto rozváľkame na na zhruba 1,5 mm a vykrajujeme rôzne tvary. uložíme na plech vystretý papierom na pečenie. Ak chceme docieliť lesklý a tmavší povrch, medovníky potrieme pred pečením rozšľahaným vajíčkom.
-
Krok 2.
Pečieme cca 10 minút pri 200°C. Po upečení, ešte horúce ich preložíme lopatkou na dosku a necháme vyschnúť.
-
Krok 3.
Na polevu si preosejeme práškový cukor 4 až 5x a vymiešame ho s bielkom a citrónovou šťavou. Ak chceme farebnú polevu, pridáme potravinárske farbivo.