Preosiatu múku zmiešame s preosiatym práškovým cukrom, sódou a perníkovým korením. Pridáme heru, vajíčka a rozpustený med. Zhnetieme cesto a necháme odležať v chladničke (stačí do druhého dňa). Cesto rozváľkame na na zhruba 1,5 mm a vykrajujeme rôzne tvary. uložíme na plech vystretý papierom na pečenie. Ak chceme docieliť lesklý a tmavší povrch, medovníky potrieme pred pečením rozšľahaným vajíčkom.
Pečieme cca 10 minút pri 200°C. Po upečení, ešte horúce ich preložíme lopatkou na dosku a necháme vyschnúť.
Na polevu si preosejeme práškový cukor 4 až 5x a vymiešame ho s bielkom a citrónovou šťavou. Ak chceme farebnú polevu, pridáme potravinárske farbivo.
Pre pridávanie komentára sa prihláste.