Lívia Fiľakovská profilová foto

Porcií 20
Minút40
NáročnosťNízka

(3.5 / 5)
Videné: 5 291 x
Vytvorené: 11.12.2020

Kategória:
Cukrovinky
Sledké potešenie na každý deň

Popis

Chutné a mäkké medovníky, ktoré nesmú chýbať na vianočnom stole. Rozvoňajú vám celý dom a nabudia čaro Vianoc.

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Preosiatu múku zmiešame s preosiatym práškovým cukrom, sódou a perníkovým korením. Pridáme heru, vajíčka a rozpustený med. Zhnetieme cesto a necháme odležať v chladničke (stačí do druhého dňa). Cesto rozváľkame na na zhruba 1,5 mm a vykrajujeme rôzne tvary. uložíme na plech vystretý papierom na pečenie. Ak chceme docieliť lesklý a tmavší povrch, medovníky potrieme pred pečením rozšľahaným vajíčkom.

  • Krok 2.

    Pečieme cca 10 minút pri 200°C. Po upečení, ešte horúce ich preložíme lopatkou na dosku a necháme vyschnúť.

  • Krok 3.

    Na polevu si preosejeme práškový cukor 4 až 5x a vymiešame ho s bielkom a citrónovou šťavou. Ak chceme farebnú polevu, pridáme potravinárske farbivo.

Načítam obsah...