Smotanu s vaječný likér zohrejeme a v teplej zmesi necháme za občasného premiešania rozpustiť nalámanú bielu čokoládu. Potom necháme vychladnúť a cez noc dáme do chladničky. Druhý deň vyšľaháme so stužovačom a ľahko vyšľaháme Mascarpone.
V mise vyšľaháme ručným elektrickým šľahačom bielky s cukrom a štipkou soli do hustej peny, potom prišľaháme po raz žĺtky a nakoniec už len vareškou vmiešame kakao. Natrieme na veľký plech s nízkym okrajom (mám vnútorný rozmer 42x32cm), ktorý vystelieme papierom na pečenie a ten pre istotu ešte potrieme maslom. Pečieme 12 minút na 180 stupňov.
Vychladnutý plát potrieme krémom. Rolujeme a zároveň sťahujeme papier na pečenie a zľahka uťahujeme. Hotovú roládu necháme v chladničke stuhnúť a pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom.
Pre pridávanie komentára sa prihláste.