Danula Vašíčková profilová foto

Porcií 6
Minút100
NáročnosťNízka

(5 / 5)
Videné: 10 352 x
Vytvorené: 23.04.2019

Kategória:
Šaláty
Zdravý život sa spája ruka v ruke s dobrým jedlom
Pozor Súťaž!
Vianoce 2024 - Súťaž o sadu nožov - Ideš variť? Zapoj sa pridaním receptu a si v hre

Popis

Skvelý recept na zemiakový šalát bez majonézy. vhodný nie len na veľkú noc, vianoce či iné sviatky. je to skvelé príloha

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Ingrediencie: cca 800g zemiakov (najlepšie je samozrejme varný typ "A"), 1 veľká koreňová petržlen (očistiť a na kocky), 2 veľké mrkvy (očistiť a na kocky), 4 stopky zeleru (na kocky), 8 sterilizovaných uhoriek (na kocky), 2 stredne veľké cibule (na kocky), 5 natvrdo uvarených vajec, 4 lyžice plnotučnej horčice, 100g zmäknutého masla, štipka soli, 1 lyžička mletého čierneho korenia, 2 lyžičky kryštálu, nálev z uhoriek.

  • Krok 2.

    Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupke a prechladnuté olúpeme. Robím to deň vopred, sú potom pevnejšie a lepšie sa s nimi pracuje. Studené zemiaky "prejdeme" kolieskom na šalát alebo nakrájame na väčšie kocky. Koreňovú zeleninu povaríme do polomäkka v osolenej vode, scedíme a necháme vychladnúť. Zeler orestujeme na masle do polomäkka.

  • Krok 3.

    Uvarené vajcia rozrežeme a žĺtky vsypeme do misy. Pridáme zmäknuté maslo a vymiešame ho spoločne so žĺtkami do peny, potom vmiešame horčicu, cukor, štipku soli a mleté ​​čierne korenie.

  • Načítavam ...
  • Krok 4.

    Potom k zmesi vsypeme zemiaky a varenú zeleninu, cibuľu, uhorky a na kocky nakrájané bielky, všetko dôkladne premiešame a zriedime nálevom z uhoriek. Dochutíme soľou a korením a necháme pri izbovej teplote asi 1 hodinku uležať.

  • Krok 5.

    Pozn .: Šalát je síce bez majonézy, ale chuťovo to žiadny stravník nespozná. Skvelá príloha k mäsu.

Načítam obsah...