listok
Deni 

Porcií 4
Minút 60
Náročnosť Nízka

(5 / 5)
Videné: 6 893 x
Šunková pizza so syrovými okrajmi
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Zdroj : Deni

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Múku si preosejeme do misky. Zo stredu ju odhrnieme po krajoch a do stredu nalejeme trocha vlažného mlieka. Rozdrvíme polovičku droždia, pridáme kryštálový cukor, jemne premiešame vidličkou a necháme prikryté vykysnúť. Ak máme kvások vykysnutý, na okraj do múky pridáme vajíčko, soľ, zvyšok vlažného mlieka, olej a všetko to spolu vymiesime - najlepšie rukou. Vymiesené cesto necháme zakryté vykysnúť (cca 20-30 minút v teple).

  • Krok 2.

    Z vykysnutého cesta si odoberáme malé bochníky, ktoré rozvaľkáme na tenko do tvaru aký si sami zvolíme a uznáme za vhodný. Cesto potrieme pizzovím základom pripraveným rozmiešaním kečupu, majoránu a oregana. Na to poukladáme šunku, pridáme kukuricu a nastrúhaný syr. Na okraje cesta dáme taktiež nastrúhaný eidam a okraje opatrne zrolujeme. Potrieme cesnakom rozmiešaným s olejom, pizzu preložíme na plech a dáme piecť.

  • Krok 3.

    Týmto istým spôsobom pripravíme aj pizzu havaj, akurát na ňu pridáme ananás. Ostatné pizze sa odlišujú akurát inými ingredienciami - surovinami a tým sa odlišuje aj ich názov (saláma, vajíčka, olivy, kuracie mäso...).

Kuchár/ka

Komentáre (0)

Pre pridávanie komentára sa prihláste.