listok
Mária Fiľakovská

Porcií 8
Minút 45
Náročnosť Nízka

(4.67 / 5)
Videné: 13 567 x
Jablkový hnetený
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Zdroj : Radvarim

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Očistené jablká nastrúhame na hrubo a trocha ich podusíme v hrnci. Podľa chuti pridáme kryštálový cukor a trocha mletej škorice.

  • Krok 2.

    Pripravíme si cesto. Múku hladkú aj hrubú spolu s kypriacim práškom do pečiva preosejeme na dosku, pridáme kryštálový cukor a trocha to spolu premiešame. Pridáme maslo alebo palmarin - mne sa lepšie pracuje, keď si maslo postrúham na jemnej strane strúhadlá, pridáme vajíčka a zhnetieme si cesto.

  • Krok 3.

    Pripravené cesto rozdelíme na dve časti. Jednu časť rozvaľkáme na hrúbku cca 3mm a opatrne pomocou valčeka prenesieme na pripravený plech, ktorý sme si vymastili a následne vysypali múkou. Na cesto rozotrieme pripravené a vychladnuté jablká a na ne dáme tak isto rozvaľkanú druhu časť cesta.

  • Krok 4.

    Pečieme cca 15 minút alebo kým nechytí pekný ružový nádych na 200 stupňov. Vychladnutý posypeme práškovým cukrom a nakrájame.

Komentáre (0)

Pre pridávanie komentára sa prihláste.