Popis
Jablkový hnetený je koláč klasickej a myslím, že veľmi starej receptúry, no istote veľmi obľúbený a veľmi chutný.
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Očistené jablká nastrúhame na hrubo a trocha ich podusíme v hrnci. Podľa chuti pridáme kryštálový cukor a trocha mletej škorice.
-
Krok 2.
Pripravíme si cesto. Múku hladkú aj hrubú spolu s kypriacim práškom do pečiva preosejeme na dosku, pridáme kryštálový cukor a trocha to spolu premiešame. Pridáme maslo alebo palmarin - mne sa lepšie pracuje, keď si maslo postrúham na jemnej strane strúhadlá, pridáme vajíčka a zhnetieme si cesto.
-
Krok 3.
Pripravené cesto rozdelíme na dve časti. Jednu časť rozvaľkáme na hrúbku cca 3mm a opatrne pomocou valčeka prenesieme na pripravený plech, ktorý sme si vymastili a následne vysypali múkou. Na cesto rozotrieme pripravené a vychladnuté jablká a na ne dáme tak isto rozvaľkanú druhu časť cesta.