Mária Fiľakovská profilová foto

Porcií 8
Minút45
NáročnosťNízka

(4.67 / 5)
Videné: 13 835 x
Vytvorené: 01.06.2018

Kategória:
Cukrovinky
Sledké potešenie na každý deň

Popis

Jablkový hnetený je koláč klasickej a myslím, že veľmi starej receptúry, no istote veľmi obľúbený a veľmi chutný.

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Očistené jablká nastrúhame na hrubo a trocha ich podusíme v hrnci. Podľa chuti pridáme kryštálový cukor a trocha mletej škorice.

  • Krok 2.

    Pripravíme si cesto. Múku hladkú aj hrubú spolu s kypriacim práškom do pečiva preosejeme na dosku, pridáme kryštálový cukor a trocha to spolu premiešame. Pridáme maslo alebo palmarin - mne sa lepšie pracuje, keď si maslo postrúham na jemnej strane strúhadlá, pridáme vajíčka a zhnetieme si cesto.

  • Krok 3.

    Pripravené cesto rozdelíme na dve časti. Jednu časť rozvaľkáme na hrúbku cca 3mm a opatrne pomocou valčeka prenesieme na pripravený plech, ktorý sme si vymastili a následne vysypali múkou. Na cesto rozotrieme pripravené a vychladnuté jablká a na ne dáme tak isto rozvaľkanú druhu časť cesta.

Načítam obsah...