listok
Mária Fiľakovská

Porcií 8
Minút 60
Náročnosť Nízka

(5 / 5)
Videné: 10 243 x
Zemiakový šalát (FOTORECEPT)
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Zdroj : Radvarim

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Zemiaky a markvu si uvaríme v šupke. Uvarené zemiaky a mrkvu ošúpeme a pretlačíme cez krájač zemiakov. Tiež si uvaríme na tvrdo vajíčka a taktiež pretlačíme alebo nakrájame na menšie rezance. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, scedený hrášok, kyslé uhorky nakrájané na malé kocky a podľa potreby pridávame uhorkovú šťavu. Pridáme majonézu, soľ a čierne mleté korenie podľa chuti. Všetko dobre rozmiešame a podávame s vyprážanou rybou alebo rezňami

  • Krok 2.

    Zemiakovy šalát sa tiež dobre hodí na prípravú obložených chlebíkov, kde na miesto masla alebo nejakej nátierky dávame tenkú vrstvu šalátu.

Komentáre (0)

Pre pridávanie komentára sa prihláste.