Popis
Klasický recept na vyprážané filé so zemiakovým pyré, šalátom a domácim dresingom. Rýchly a chutní obed, ktorý zvládne každý.
- 2 KS Rybie filé recepty
- 50 g Múka hladká recepty
- 2 KS Vajce slepačie recepty
- Mlieko (podľa potreby) recepty
- 50 g Strúhanka recepty
- Olej (podľa potreby) recepty
- 200 g Zemiaky recepty
- Maslo (podľa potreby) recepty
- 1 KS Uhorka šalatová recepty
- 2 KS Paradajka recepty
- 1 KS Pór recepty
- Eidam tehla (podľa chuti) recepty
- 2 PL Horčica plnotučná recepty
- Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- Olej olivový (podľa potreby) recepty
- 250 ml Kyslá smotana recepty
- 1 KS Pór recepty
- Petržlenová vňať recepty
- 1 PL Horčica plnotučná recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
- Limetková šťava (podľa chuti) recepty
Šalát :
Dresing :
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Filé nasolíme a obalíme v trojobale ( múka, vajce+ trochu mlieka+ soľ, strúhanka ) a vypražíme na horúcom oleji.
-
Krok 2.
Zemiakové pyré : Zemiaky uvaríme v osolenej vode do mäkka. Po uvarení ich popučíme. Pridáme maslo a horúce mlieko. Vyšľaháme mixérom.
-
Krok 3.
Šalát : Uhorku, paradajky, pór a eidam nakrájame nadrobno. Pridáme horčicu, čierne mleté korenie, soľ a dochutíme olejom.