Recept
Popis
Pre milovníkov rýb je recept na Pstruha na hubovej omáčke perfektným tipom. Odporúčam vyskúšať aj na grile.
Potrebujeme: Pstruh
- 1 KS Pstruh recepty
- 50 g Múka hladká recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- Citrónová šťava (podľa potreby) recepty
- Olej olivový (podľa potreby) recepty
- 1 PL Maslo recepty
- 300 g Šampiňóny (čerstvé) recepty
- 2 KS Jarná cibuľka recepty
- Petržlenová vňať (podľa potreby) recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- Maslo (podľa potreby) recepty
- 1 kocka Hubový bujón recepty
- 250 g Maslo (izbovej teploty) recepty
- Petržlenová vňať (podľa potreby) recepty
- 20 g Bylinné korenie recepty
- Citrónová šťava (podľa chuti) recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
Hubová omáčka
Bylinkové maslo
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Pstruh : Rybu umyjeme, osušíme a osolíme. Pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme postáť 10 minút. Medzitým si na panvici rozohrejeme trochu olivového oleja. Pstruha oboch strán obalíme v hladkej múke. Gratinujeme na prudkom ohni, kým bylinkové maslo nepení. Po opečení pstruha dáme ešte na 10 minút do vyhriatej rúry na 200°C.
-
Krok 2.
Hubová omáčka : Huby očistíme a nakrájame na malé kúsky. Jarnú cibuľku nakrájame nadrobno a podusíme na rozpálenom masle. Pridáme huby, soľ a na strednom ohni pomaly opekáme. Podlejeme vodou a pridáme hubový bujón. Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
-
Krok 3.
Bylinkové maslo : Na bylinkové maslo bylinky nasekáme nadrobno a zmiešame s maslom. Osolíme, okoreníme a postriekame citrónovou šťavou.